?>

Muğla'da Gönüllü İtfaiyeci Sayısı 122'ye Ulaştı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin gönüllü itfaiyecilik eğitimleriyle Bodrum ve Fethiye'de 24 yeni gönüllü katıldı. Toplam gönüllü sayısı 122'ye ulaşırken, Başkan Aras afetlere karşı hazırlık vurgusu yaptı.

Gündem - 10 saat önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi gönüllü itfaiyecilik eğitimleri ile Bodrum ve Fethiye’de toplam 24 kişiye eğitim verdi. Son eğitimler ile birlikte gönüllü itfaiyeci sayısı 122 oldu.

Gönüllü İtfaiyecilik eğitimleri ile yangın, su baskınları, arama kurtarma gibi acil durumlarda mücadele gücünü arttırmak, sivil vatandaşları da bilinçli şekilde ekibe dâhil etmek isteyen Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 122 kişiye Gönüllü İtfaiyecilik eğitimi verdi.

Eğitimler Bodrum ve Fethiye’de Devam Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerine yaklaşan yaz sezonu öncesinde Bodrum ve Fethiye’de devam etti. Çalışma kapsamında Fethiye’de 13, Bodrum’ da 11 kişi eğitim gördü. Gönüllülere toplam 40 saat “A Sınıfı Gönüllü İtfaiyecilik” eğitimi verildi. Muğla İtfaiyesi, gönüllü itfaiyecilik eğitimleri ile kentin doğal afetlere hazırlıklı olması için, talep eden yurttaşlara ilgi ve becerilerine göre eğitim vererek gönüllü itfaiyeci olmalarını sağlıyor.

Eğitimi Geçenler Muğla İtfaiyesi Gönüllü Ekibine Dahil Oluyor

Gönüllüler; yangın, su baskınları, ipli erişim, ilk yardım eğitimlerinde detaylı bir sürecin içinden geçiriyor ve eğitim boyunca teorik ve uygulamalı alanlarda performans kontrolü yapılıyor. Gönüllüler son olarak yazılı sınava tabi tutuluyor ve eğitimi başarı ile tamamlayanlar gönüllü itfaiyeci kimlik kartlarını alarak Muğla İtfaiyesi gönüllü ekibine dahil oluyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Muğla’nın diğer ilçelerinde de başvurular doğrultusunda gönüllü itfaiyeci eğitimlerine devam edecek.

 

Başkan Aras: “Afetlere Karşı Hazırlıklı Olma Yolunda Kararlılıkla İlerlemeye Devam Edeceğiz”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla’mız, doğal güzellikleriyle olduğu kadar, yangın ve deprem gibi afetlere karşı da oldukça hassas bir şehir. Bu sebeple, gönüllü itfaiyecilik eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu eğitimler ile hem vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi hem de afet durumlarında profesyonel ekiplerle birlikte hızlı ve etkili bir şekilde mücadele edebilecek güçlü bir gönüllü ekibi oluşturmayı amaçlıyoruz. Eğitimlerimize, Muğla’nın diğer ilçelerinde de devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerimize bekliyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak, hem vatandaşlarımızın hem de gönüllülerimizin güvenliğini en ön planda tutarak, afetlere karşı hazırlıklı olma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Hep birlikte, afetlere karşı güçlü bir Muğla için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Silahla vurulan Denizlili esnaf yaşam mücadelesini kaybetti

2025-05-01 00:51 - Asayiş

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

2025-05-01 14:23 - Marmaris

Atatürk İlkokulu'nda Nostaljik Sergi

2025-04-30 17:25 - Marmaris

YAĞIŞ SONRASI KAYGANLAŞAN YOLLAR KAZALARA SEBEP OLDU

2025-05-02 15:53 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkale’de Mayıs ayında kar yağışı etkili oldu

21:39 - Gündem

Nesli tehlike altında olan su samuru sahilde ölü bulundu

21:18 - Gündem

Tazyikli su asfaltı patlattı: İki araçta hasar oluştu

21:15 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Giresun’da zirai don incelemesinde bulundu

19:11 - Gündem

Muş’ta çiçek açan meyve ağaçları kartpostallık görüntüler oluşturdu

18:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan