?>

Muğla’da mülki idarede büyük değişim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Muğla’da vali yardımcılıkları ve birçok ilçenin kaymakamlık kadrolarında köklü değişiklikler yapıldı.

Gündem - 3 saat önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2026/148 sayılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Muğla’da vali yardımcılıkları ve birçok ilçede kaymakamlık görevlerinde önemli değişiklikler yapıldı.

17 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararnameyle birlikte Muğla’nın yönetim kadrosunda kapsamlı bir görev değişimi yaşandı. Atamalar kapsamında hem Muğla’ya yeni isimler gelirken hem de görev yapan bazı mülki idare amirleri farklı illerde görevlendirildi.

Muğla’ya yeni vali yardımcıları

Kararnameye göre İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu ile Çankırı Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, Muğla Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Balıkesir Vali Yardımcısı Ali Edip Budan, Menteşe Kaymakamlığı görevine getirilirken, İzmir Tire Kaymakamı Vural Karagül ise Milas Kaymakamı oldu.

Trabzon Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Dalaman Kaymakamlığına atanırken, Ağrı Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci de Ula Kaymakamlığı görevine getirildi.

Muğla’dan ayrılan isimler

Kararname kapsamında Muğla’da görev yapan birçok mülki idare amiri de yeni görev yerlerine atandı.

Muğla Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe, Mersin’in Toroslar ilçesine kaymakam olarak görevlendirilirken, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz Aydın Aydın Vali Yardımcılığına, Murat Kahraman ise Ordu Vali Yardımcılığına atandı.

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Manisa Vali Yardımcılığı görevine atanırken, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Ordu’nun Fatsa ilçesine kaymakam oldu. Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta İzmir Tire Kaymakamlığına, Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan Erzurum Yakutiye Kaymakamlığına atandı.

Kavaklıdere Kaymakamı Ali Argama’nın da Hatay’ın Hassa ilçesine kaymakam olarak görevlendirildiği açıklandı.

Muğla yönetiminde yeni dönem

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Muğla merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen görev değişikliklerinin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Yeni atanan vali yardımcıları ve kaymakamların görevlerine başlamasıyla birlikte Muğla’nın mülki idare yapısında yeni bir dönem başlayacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Forum İstanbul’da Dünya Kupası temalı etkinlik günleri başlıyor

2026-06-13 15:30 - Kültür Sanat

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

YÜKSEK İHALE BEDELLERİ O KAFELERİ DE VURDU

2026-06-11 09:29 - Marmaris

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

2026-06-13 11:31 - Marmaris

Jandarma ekiplerine kavga ihbarlı sürpriz kutlama

2026-06-15 01:14 - Genel

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

60. Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Kolpa ve Buray Tekirdağlıları coşturdu

2026-06-14 00:14 - Magazin

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

İlgili Haberler

Doğal güzelliği ve turkuaz deniziyle cezbeden Kandıra’da yaz sezonu hareketliliği

12:37 - Gündem

Salda Gölünün güvenliğini atlı birlikler sağlayacak

12:35 - Gündem

Büyükşehir’den vektörle mücadeleye denizden müdahale

12:36 - Gündem

Büyükşehir’den sahipsiz kedilere mobil kısırlaştırma hizmeti

12:34 - Gündem

Tosya’da yeni çevre yolu için saha incelemesi yapıldı

12:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları belli oldu

11:24 - Ekonomi

Aile görüntüsü vererek uyuşturucu nakline operasyon

11:21 - Asayiş

Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit’e akciğer nakli yapıldı

11:04 - Genel

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

10:54 - Asayiş

Boyun ağrısında uyuşma ve güç kaybına dikkat

10:40 - Sağlık