?>

DİYETİSYEN KONTROLÜNDE ORTAK MENÜ UYGULAMASI BAŞLIYOR

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesini desteklemek amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği biriminde görevli kurum diyetisyeninin takibinde, 2025-2026 eğitim öğretim yılında Muğla genelindeki pansiyonlu okullar ve anaokullarında ortak menüye geçiliyor.

Eğitim - 4 ay önce

Geçtiğimiz yıl pilot ilçe olarak Menteşe’de başarıyla yürütülen uygulama, öğrencilerin yaş gruplarına uygun enerji, karbonhidrat, yağ ve protein alımını desteklemeyi hedefliyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve tüm öğrencilerin eşit şartlarda beslenme imkânına sahip olması için geliştirilen proje, bu yıl il genelinde yaygınlaştırılacak.

Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi, akademik başarılarının yanı sıra bedensel ve ruhsal gelişimleri için de büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz ortak menü uygulamasıyla, tüm öğrencilerimizin aynı standartlarda ve beslenme uzmanlarının önerileri doğrultusunda hazırlanan yemeklerle buluşmasını sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Menteşe ilçemizde elde ettiğimiz olumlu sonuçları, bu yıl il genelinde yaygınlaştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Sağlıklı nesiller, güçlü yarınların teminatıdır."

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitimde olduğu gibi beslenme alanında da fırsat eşitliğini önceleyen uygulamalarıyla öğrencilerin gelişimini her yönüyle desteklemeyi sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Çanakkale’de gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-08-16 02:35 - Asayiş

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

Siirt’te sıcaktan bitkin düşen kediye güvenlik görevlisi can suyu oldu

2025-08-15 20:06 - Gündem

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 16. dönem mezunlarını verdi

2025-08-15 16:51 - Eğitim

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

Yunanistan Tarafından Geri İtilen Göçmenler Kurtarıldı

2025-08-16 12:43 - Asayiş

İlgili Haberler

Babaeski’de üniversite öğrencilerinden köy okulunda anlamlı faaliyet

18:38 - Eğitim

KBÜ’de uluslararası öğrencilerden kültür ve dayanışma buluşması

18:01 - Eğitim

KBÜ’de gençlerin sosyal ve akademik gelişimi için yeni iş birliği adımları

18:01 - Eğitim

Uşak Üniversitesi Green Metric’te büyük başarı elde etti

17:26 - Eğitim

Öğretmene ve akrana şiddeti uzmanı değerlendirdi

16:59 - Eğitim

Günün Manşetleri

MUSKİ’den Ortaca’da Yağmur Suyu Çalışması

15:43 - Sağlık

Alkollü ve ehliyetsiz kadın sürücü dehşet saçtı

14:50 - Asayiş

Boşanma duruşmasından çıktı, eşini sırtından bıçakladı

14:26 - Asayiş

Amatör ligde tarihi fark

14:20 - Spor

Düğün günü husumetlisini vuran sanıklara 10 yıl hapis

14:10 - Asayiş