?>

Muğla’da sanatın büyüleyen gecesi

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARI VE SENFONİ ORKESTRASI TARAFINDAN 29 NİSAN DÜNYA DANS GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN "ANADOLU SENFONİSİ" ETKİNLİĞİ, SANATSEVERLERİN YOĞUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kültür Sanat - 1 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Senfoni Orkestrası tarafından 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında düzenlenen "Anadolu Senfonisi" etkinliği, sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde yapılan etkinlik, müzik ve dansın eşsiz uyumunu sahneye taşıdı. "Aynı topraktan, aynı ritimden" temasıyla hazırlanan gösteride, Anadolu’nun köklü kültürel mirası modern sahne diliyle yorumlandı. Dansçıların etkileyici performansları, orkestranın canlı müziğiyle birleşerek izleyicilere görsel bir şölen sundu.

Usta sanatçılar aynı projede buluştu

Etkinlikte orkestrayı Şef Rustam Rahmedov yönetirken, başkemancı olarak Didem Güvenç sahnede yer aldı. Sanat Kurulu’nda Oktay Keresteci, Yaprak Baba, Melike Gergin, Ersen Esmer, H. Fehmi Tokmak, Doğan Sanaytır ve Göksu Özer gibi alanında deneyimli isimler görev aldı. Sanatçıların uyumlu performansı ve sahne tasarımı, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Sanatseverlerden tam not

Yoğun ilgi gören etkinlikte salonu dolduran izleyiciler, performans sonunda sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı. Dünya Dans Günü’nün anlam ve önemine yakışır bir atmosferde gerçekleşen "Anadolu Senfonisi", katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında düzenlenen etkinlik, kentin sanatsal yaşamına katkı sunmaya devam ederken, izleyicilerden de tam not aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

Osmangazi’de kadınlardan muhteşem ritim gösterisi

2026-04-28 10:10 - Magazin

İlgili Haberler

Tercan’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi açıldı

19:48 - Kültür Sanat

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Kuşadası’nda tülüşahın yetişme serüveni sergiyle anlatıldı

17:26 - Kültür Sanat

Göreme’de gece müzeciliği başlıyor

17:18 - Kültür Sanat

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları KAYMEK’te yeniden hayat buluyor

17:16 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem