?>

Muğla’da sıcaktan bunalan Saklıkent’e koşuyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlamaya devam ediyor. Kanyonu gezen yerli ve yabancı tatilciler, herkesin Saklıkent’e gelip görmesini önerdi.

İnsan - 11 ay önce

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı tatilcinin akınına uğrayan Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlamaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşurken, kanyonu gezen yerli ve yabancı tatilciler, herkesin Saklıkent’e gelip görmesini önerdiler.  

Yemyeşil bitki örtüsü içinde adı gibi saklı alandaki Saklıkent Kanyonu, 18 kilometre uzunluğu, yükseklikleri 200 ila 600 metre arasında değişen dik yamaçlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Buz gibi akan suyun içinde halatlar yardımıyla zorlu bir yürüyüş gerçekleştiren ziyaretçileri, büyüleyici manzaralarla karşılaşıyor.  

 

GELEN BİR DAHA GELMEK İSTİYOR  

Saklıkent Kanyonu'nun doğal güzellikleri ve etkileyici manzarası ile ülkemizde olduğu kadar yurt dışından gelen turistler arasında da çok popüler. Kayadibi Mahallesi'nde bulunan kanyon, belediye tarafından işletiliyor. İki dik yamaçtan bir tanesi kenarına yapılan yaklaşık 200 metrelik köprüyle Saklıkent Kanyonu'nun giriliyor. Ziyaretçiler, eşsiz güzellikteki doğaya can veren soğuk akarsuyun atmosferinde bunaltıcı yaz sıcağının etkisini hissetmiyor.

Akıntılı suyu halat yardımıyla geçen turistler, güneş ışınlarının giremeyeceği kadar dar ve yüksek kanyondan büyük keyif alıyor. Kanyonun binlerce yıl evvel jeolojik çatlama ile oluştuğu tahmin ediliyor. Bazı noktalarda kaya aralığı 2 metreye kadar daraldığından buralardan gökyüzünü görmek neredeyse imkansız.

Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir’den kene ve diğer zararlılara karşı tedbir amaçlı ilaçlama

11:21 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir, orman yangını riskine karşı tedbirlerini artırdı

11:21 - İnsan

Yıllardır sokak sokak dolaşıp kaset satmaya çalışıyor

11:21 - İnsan

Bayırköy’de yeni imar alanında çalışmalar başladı

11:09 - İnsan

İnsanlara umut, can dostlara yuva

11:09 - İnsan

Günün Manşetleri

8.8 ton sahte alkol ele geçirildi

09:50 - Asayiş

Meteoroloji’den kavurucu sıcaklık uyarısı

09:49 - Gündem

Formula 1 Heyecanı Britanya Grand Prix'siyle Devam Ediyor

09:37 - Spor

Havuzlar Sağlık Riski Taşıyor

09:25 - Sağlık

Konut Kredisi Faizleri Düşünce Fiyatlar Artacak

09:16 - Ekonomi