?>

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1971 depremzede tedavi gördü

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 7,7 VE 7,6 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM SONRASI MUĞLA İLİNE GELEN DEPREMZEDELERİN MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN HASTALARDAN 88 HASTA TABURCU EDİLİRKEN 43 HASTA İSE TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR.

Sağlık - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrası Muğla iline gelen depremzedelerin Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi gören hastalardan 88 hasta taburcu edilirken 43 hastanın ise tedavileri devam ediyor.

Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesine 6 Ekim tahinden itibaren 1971 depremzede vatandaş tedavi edilirken 131 yataklı depremzededen 88’i taburcu edildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Turhan Togan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.” Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanemizde depremzede vatandaşlarımıza yönelik tıbbi tedavilerimiz ve ihtiyaçlarının tespiti ve tedariki yönünde desteğimiz aralıksız devam etmektedir. Psikolojik destek birimimiz yanı sıra cerrahi girişimlerimiz ve kronik hastalıklarının takibi konusunda hiç bir depremzede vatandaşımız mağdur olmayacak şekilde hizmetlerimiz sürmektedir. Bu güne kadar toplam 1971 depremzede hastamızı Hastanemizde tedavi ettik bunların 131 tanesi yatırılarak gerek ameliyat gerekse de medikal tedavileri yapılmış olup 88 hastamız taburcu edilirken, 43 hastamızın tedavisi devam ediyor. Ayaktan polikliniklerimize başvuran 1928 hastamızın medikal tedavileri düzenlenmiş olup takip süreçleri devam etmektedir. Ulus olarak yaşadığımız asrın felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diler yaralı olup tedavileri devam eden hastalarımıza acil şifalar dilerim. Muğla halkımıza ve ilimizde misafir ettiğimiz depremzede hastalarımız yanı sıra yolu bir şekilde Muğlamıza düşen tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışan hastanemizdeki tüm mesai arkadaşlarıma gösterdikleri üstün gayret nedeniyle teşekkür ederim” ifadesi kullanıldı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

TURİZMDE OCAK AYI REKORU

2023-02-25 11:37 - Turizm

MARMARİS’İN ‘ONUR GÜNÜ’

2023-02-24 13:10 - Marmaris

SOSYAL DEVLET ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

2023-02-23 11:23 - Siyaset

Okulun çocukların hayatındaki iyileştirici etkisi

2023-02-24 15:30 - Sağlık

Çeşmede ameliyat edilen depremzede enkaz altında yaşadığı zor anları anlattı

2023-02-24 15:00 - Sağlık

Başkan Tören: “Mobil sağlık ekibimiz, deprem bölgesinde önemli bir görev üstlendi”

2023-02-24 16:30 - Sağlık

Çalışanlara kanser ve sağlıklı beslenme anlatıldı

2023-02-24 15:00 - Sağlık

Hasan Kılca: “Tüm ekiplerimiz ve imkanlarımızla bölgedeyiz”

2023-02-22 15:30 - Genel

Kuşadası sahil bandında temizlik çalışması yapıldı

2023-02-24 15:00 - Sağlık

Fethiyede kaçak yapılara yıkım uygulanıyor

2023-02-27 16:30 - Genel

İlgili Haberler

Tarsus’ta fırın denetimlerinde haşereli hamur tespit edildi

17:56 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ihtiyaçları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktarıldı

16:25 - Sağlık

Şırnak’ta ambulans helikopter yaralı şahıs için havalandı

16:11 - Sağlık

Osmaniye’de eski hatlar kamusal alana taşınarak yenileniyor

15:48 - Sağlık

Moda burunlar revizyon ihtiyacı doğurabilir

15:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan