?>

Muğla’nın tarımsal ürünleri dünyaya açılıyor

Ticaret bakanlığı, tarım ve orman bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin yer aldığı, türkiye’de bir ilk olan tarım güçbirliği işletme kooperatifi datça sındı köyü’nde bir araya gelerek muğla için önemli adımlar attı.

Ekonomi - 10 ay önce

Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin yer aldığı, Türkiye’de bir ilk olan Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Datça Sındı Köyü’nde bir araya gelerek Muğla için önemli adımlar attı.

Sındı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin öncü olduğu buluşmaya Seydikemer Eşen Yakabağ Demirler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Menteşe Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Milas Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Milas Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Bodrum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Datça Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katıldı.

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ortaklarının katılım sağladığı toplantıda kooperatifler arası işbirliği, ürünlerin yurt içi ve yurt dışına pazarlanması konuları ele alındı. Ayrıca özel sektör temsilcileri de toplantıya katılım sağlayarak, kooperatif ürünlerinin pazarlanması konusunda destek vereceklerini belirttiler.

Kooperatifler arası bilgi alışverişi yapılarak, birlikte hareket etme stratejilerinin geliştirildiği toplantıda, kooperatiflerin ortak hedefler doğrultusunda işbirliğini güçlendirmeye ve tarımsal verimliliği artırmaya yönelik konularda görüş birliğine varıldı.

Toplantının kooperatifler için önemine değinen Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk “Toplantılarımızı biz rutin olarak her ay yapmaya çalışıyoruz. Her ay bir kooperatifimizde toplanıp hem birbirimiz ile tanışmamız ve marifetlerimizi öğrenmemiz açısından fayda sağlıyor. Bu ürünleri öncelikle Muğla genelinde tanıtıp satışını gerçekleştirdikten sonra Türkiye geneline ya da yer yer yurtdışı satışları önceliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesinden önemli destekler alıyoruz. Makine ekipman ve bilgi konusunda destek sağladıkları için biz adım adım büyümeye çalışıyoruz” dedi.

Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Can Usul “Kooperatifimizde şu an badem ve zeytinyağı ağırlıklı ürün satmaktayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Katar’a, İsviçre’ye, İngiltere’ye çağla turşusu ihraç ettik. Çalışmalarımız Büyükşehir’in8 destekleri ile sürmekte” dedi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarım Teknikeri Cenk Erdoğan “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Ticaret Bakanlığı ile Tarım Orman Bakanlığı’nın altında faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında buluşturduk. Bu Türkiye’de ilk defa yapılan bir proje. Burada kooperatifler, ortak satın alım yapabilme, tanınırlıklarını arttırsınlar, kapasitelerini güçlendirme ve ürünlerini geniş kitlelere ulaştırsınlar istedik” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kuyumculuk fuarında Ravi pırlanta dikkatleri üzerine çekti

15:03 - Ekonomi

Hasar tespitinde yeni dönem: Çekiçle 5 dakikada karar devri bitti

14:36 - Ekonomi

Oltu ilçesine 17 milyon yatırım, 250 kişiye iş imkanı sunacak

11:24 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu’ndan ‘Yap-İşlet-Devret’ açıklaması

10:55 - Ekonomi

Belediyede hasat zamanı

10:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş