?>

Muhtar Çetin, hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu

OSMAN ÇAVUŞ MAHALLESİ MUHTARI ALİ ÇETİN, KURBAN BAYRAMI’NDA BAŞLATTIĞI ANLAMLI DAYANIŞMA KAMPANYASIYLA MAHALLE SAKİNLERİNİN TAKDİRİNİ TOPLUYOR.

İnsan - 2 ay önce

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Osman Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Çetin, Kurban Bayramı’nda başlattığı anlamlı dayanışma kampanyasıyla mahalle sakinlerinin takdirini topluyor. Muhtar Çetin, kurban kesen ancak paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırma imkanı bulamayan aileler ile mahalledeki dar gelirli aileleri bir araya getiren örnek bir projeye imza attı.

Kurban etlerinin doğru kişilere, bozulmadan ulaştırılması için kolları sıvayan Osman Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Çetin, muhtarlık bürosunun önüne derin dondurucu kurdu. Bayram temizliği ve yoğunluğu içinde kurban paylarını dağıtmaya vakit bulamayan ya da kime vereceğini bilemeyen hayırsever vatandaşlar, etlerini muhtarlığa getirerek bu dondurucuda güvenle muhafaza edilmesini sağlıyor.

Toplanan kurban etleri, Muhtar Çetin tarafından titizlikle tasnif edildikten sonra yine kendisi tarafından dağıtıma çıkarılıyor. Mahalledeki ihtiyaç sahibi aileleri daha önceden belirleyen Çetin, kendi şahsi aracına yüklediği kurban paylarını kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Ali Çetin, "4-5 yıldır bu uygulamayı yapıyorum. Bu bayramda yine devam edeceğiz. Hatta iki dolapla yapıyorum. Buradaki amacımız insanlar kurbanlarını kesiyor dağıtacak yer bulamadığı için biz de böyle ilanen eşe dosta söylüyoruz. Bize getirip gönlünce bırakıyorlar. Biz de kurban kesmeyenleri tespit edip oraya götürüyoruz. İnsanlar apartman hayatı çok olduğu için kurban kestiklerinde verecek yer bulamadıklarını söylüyor. Eskisi gibi müstakil evler de yok. Ben iyi kötü kurban kesemeyenleri tespit ediyorum. Tespit edemediklerim de bize ulaşıyor. O şekilde kendi aracımla teslim ediyorum. Mahalle sakinleri memnunlar. Birebir ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bayramdan birkaç gün önce bile bu projemin olup olmadığını soranlar oldu" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Manisa Gençlik Festivali’nde Simge sahne aldı

2026-05-22 11:53 - Magazin

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

Özel asker ve özel kızlar için unutulmaz gece

2026-05-22 09:37 - Magazin

Uşak’ta 15 şahitli nikah töreni

2026-05-22 08:25 - Magazin

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

Melek Mosso Alanya’da festivalde sahne aldı

2026-05-24 11:21 - Magazin

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Van’da 1 yılda hafız olan 7 kız öğrenci için taç giydirme töreni düzenlendi

10:15 - İnsan

Gazilere vefa

10:09 - İnsan

Şehit Berkay’ın getiremediği Azerbaycan çayı, kardeş ülkeden ailesine gönderildi

09:51 - İnsan

ASKON Erzurum Şube Başkanı Turan: "Milletimizin o gün verdiği kahramanlık destanı unutulmamalıdır"

09:57 - İnsan

Tanfer: "Erzurum Kongresi, şanlı millet ruhunun yeniden dirilişidir"

09:54 - İnsan

Günün Manşetleri

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık

"Yaz aylarında çocuklar daha fazla risk altında"

09:48 - Sağlık

Firari maymun, ortalığı birbirine kattı

09:39 - Genel

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 259. maçına çıkacak

09:38 - Spor