?>

Munzur Gözeleri’nde yaz yoğunluğu başladı

TUNCELİ'DE HALK ARASINDA KUTSAL KABUL EDİLEN VE 20'DEN FAZLA KAYNAKTAN OLUŞAN MUNZUR GÖZELERİ, YAZ MEVSİMİNİN ETKİSİNİ GÖSTERMESİYLE BİRLİKTE ZİYARETÇİ AKININA UĞRAMAYA BAŞLADI.

Gündem - 1 saat önce

Tunceli’de 20’den fazla kaynaktan oluşan Munzur Gözeleri, yaz mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte ziyaretçi akınına uğramaya başladı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan ve halk arasında kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri, hafta sonu yoğun ziyaretçi akınına sahne oldu. Yaklaşık 20’den fazla kaynağın oluşturduğu gözeler, serin suları ve eşsiz doğasıyla yerli turistlerin uğrak noktası haline geldi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bölgeye gelen ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken, vatandaşlar hem serinleme hem de doğayla iç içe vakit geçirme fırsatı buldu. Özellikle Halbori Gözeleri, buz gibi suyuyla sıcak havadan bunalanların ilk tercihleri arasında yer aldı. Bölge esnafı ve ziyaretçiler, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yoğunluğun arttığını belirtirken, Munzur’un doğal ve manevi değerlerinin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Gözelere her yıl geldiklerini belirten Aysun Çetin Kılıç, "Elazığ’dan Ovacık Munzur Gözeleri’ne geldik. Havalar artık ısındı ama burası serin, güzel. Biz çok beğendik. Yılda 1-2 defa geliriz. Turistik açısından çok iyi ama biz bayağı yürüdük, yolu uzatmışlar. Su geçen seneye göre biraz daha fazla bir sürü insan geliyor. Vatandaşların yoğunluğu da çok fazla. Herkese tavsiye ediyoruz" dedi. "Munzur’u kirletmeyelim, böyle tertemiz kalsın, özgürce aksın"

Bölgede uzun yıllardır gelen yerli ve yabancı turistlere çıra satan Birgül Ağdoğan, "Yoğunluk bayağı başladı. Bir haftadır epey kalabalık olmaya başladı. Okullar yavaş yavaş kapanıyor. Büyük şehirler sıcak oldukça insanlar serinlemek için Munzur’a doğru koşuyor. Sular da maşallah bu sene bol. Karlar çok yağdı, inşallah hep böyle olur. Sularımızın bu kadar çok olmasına biz de çok seviniyoruz. Ama onlardan bir şey rica ediyorum. Lütfen çevremizi temiz tutalım. Munzur’u kirletmeyelim, böyle tertemiz kalsın, özgürce aksın. Su bizim hayatımızdır. Su olmayınca olmaz. Her şeyi buluruz ama suyu bulamayız. Lütfen herkesten rica ediyorum sularımıza girmeyelim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

Selimiye Körfezine Hakim,Panoramik Deniz Manzaralı Özel Arazi

2026-06-15 13:00 - SARI SAYFALAR

MARMARİS SİTELERDE ADLİYE CİVARI SATILIK 3+1 DUBLEKS DAİRE

2026-06-15 12:54 - SARI SAYFALAR

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

Osmangazi’de türküler gönüllere işlendi

2026-06-15 13:34 - Magazin

MARMARİS MERKEZDE SATILIK İÇİ YAPILI 2+1 DÜZ DAİRE

2026-06-16 17:41 - SARI SAYFALAR

MARMARİS MERKEZDE, SATILIK TEK TAPU ÇİFT DAİRE

2026-06-16 17:39 - SARI SAYFALAR

İlgili Haberler

Türkiye’nin dört bir yanından Cilo’ya doğa akını

11:53 - Gündem

Eskişehir’de çift sıra park problemi devam ediyor

11:46 - Gündem

Oltaya takılan balığı görünce büyük sevinç yaşadılar

11:47 - Gündem

Martıların inci kefali avı ağır çekimde görüntülendi

11:39 - Gündem

Hakkari’de yaz günü 3 metreyi bulan karda yol açma çalışması

11:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Torun yaşındaki öğrencilerle aynı sıraları paylaştı, 62 yaşında mezun oldu

10:48 - İnsan

Engelinden ilham aldı, ilk kitabını yazdı

10:30 - İnsan

Didim Plajlarında Deniz Suyu Kalitesi Tescillendi

10:27 - Gündem

Kuru soğan çiftçinin yüzünü güldürdü

10:13 - Ekonomi

İzmir’de Süt Kuzusu Projesi’nde Yeni Dönem

10:06 - Genel