?>

Muş şampiyonluklarla yükselmeye devam ediyor

Muş şampiyonluklarla yükselmeye devam ediyor

Spor - 2 ay önce

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, 10-13 Nisan tarihleri arasında katıldıkları karate, yüzme ve voleybol organizasyonlarında önemli dereceler elde etti.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yetişen sporcular, 10-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Türkiye genelinde düzenlenen dört ayrı organizasyonda elde ettikleri başarılarla göz doldurdu. Yüzme, voleybol ve karate branşlarında kazanılan dereceler, Muş’un spor altyapısındaki gelişimi gözler önüne sererken, sporcuların milli düzeye uzanan yolculuklarında önemli birer motivasyon kaynağı oldu.

Kocaeli’nde gerçekleştirilen Çocuklar Türkiye Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde Mustafa Taha Keçeci Türkiye şampiyonu, Asude Elif Doğan ise Türkiye üçüncüsü olarak mayıs ayında Yunanistan’da yapılacak Balkan Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Bartın’da düzenlenen Gençler A-B Karate Türkiye Finallerinde ise Miraç Ferhatoğlu Türkiye ikincisi, Serhan Berat Ferhatoğlu ise Türkiye üçüncüsü oldu. Yüzme branşında da önemli başarılar elde eden Muşlu sporcular, 12-13 Nisan tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen Küçükler Grup Birinciliğinde toplam 1 altın ve 5 bronz madalya kazandı. Ahmet Furkan Korkmaz 50 metre serbest stilde bölge birincisi olarak altın madalya kazanırken; Meryem Betül Korkmaz, Muhammed Üveyis Turhan ve İsmet Ammar Köşe de farklı kategorilerde bronz madalyalarla kürsüye çıktı. Sporcular, 24-25 Mayıs 2025 tarihlerinde Mersin’de yapılacak Türkiye finallerinde Muş’u temsil edecek.

Diyarbakır’da düzenlenen Küçükler Voleybol Bölge Şampiyonasında ise Muş Lalezar Spor, üstün performansıyla bölge şampiyonu oldu. Takım, bu başarıyla İzmir’de düzenlenecek Türkiye şampiyonasında sahne alacak.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, yapılan çalışmalarla birlikte Muş’un artık sadece sporcu yetiştiren değil, aynı zamanda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan bir şehir konumuna geldiğini vurguladı. Taşdemir; Bulanık, Malazgirt, Varto, Hasköy ve Korkut ilçelerinde 7/24 esasına dayalı antrenman programlarıyla sporcu yetiştirme faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü belirtti. Sporun tabana yayılması ve gençlerin sportif gelişimi konularındaki desteklerinden dolayı Muş Valisi Avni Çakır’a teşekkür eden Taşdemir, "Valimizin spora ve gençliğe verdiği destek çok kıymetli. Bu vizyoner yaklaşım sayesinde sporcularımız ulusal ve uluslararası arenada büyük başarılara imza atıyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

İlgili Haberler

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi’nin olimpiyat heyecanı başladı

19:37 - Spor

Karakoyun, Bandırmaspor’un başkanlığına aday

17:52 - Spor

Bandırma’nın minik sultanları Balıkesir şampiyonu oldu

17:53 - Spor

Denizlispor’dan, eski başkan Erhan Ergil hakkında suç duyurusu

17:20 - Spor

Dünya Motosurf Şampiyonası için geri sayım başladı

16:45 - Spor

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş