?>

Muş’ta doğaseverler sonbaharın renkleri arasında yürüyüş yaptı

GENÇ ADIMLAR DERNEĞİ ÜYELERİ, SONBAHARIN EŞSİZ GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETMEK VE KENTİN DOĞAL DOKUSUNU TANITMAK AMACIYLA BAĞLAR BÖLGESİNDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Gündem - 2 ay önce

Genç Adımlar Derneği üyeleri, sonbaharın eşsiz güzelliklerini keşfetmek ve kentin doğal dokusunu tanıtmak amacıyla Bağlar bölgesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Muş’ta faaliyet gösteren Genç Adımlar Derneği üyeleri, sonbaharın doğaya kattığı renk cümbüşünü keşfetmek, doğayla iç içe vakit geçirmek ve kentin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Bağlar Bölgesi’nde doğa yürüyüşü düzenledi. Her hafta kentin farklı bölgelerinde yürüyüş etkinlikleri gerçekleştiren dernek üyeleri, bu kez sonbaharın en canlı tonlarını barındıran Bağlar bölgesinde bir araya geldi. Sarı, kırmızı, turuncu ve kahverenginin iç içe geçtiği ağaçlar arasında yürüyen doğaseverler, hem spor yapmanın hem de doğanın sunduğu görsel şölenin tadını çıkardı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüşe öğrencilerden öğretmenlere, esnaftan serbest meslek sahiplerine kadar farklı meslek gruplarından 35 kişi katıldı. Yaklaşık 8 kilometrelik parkurda yürüyen katılımcılar, zaman zaman molalar vererek çevredeki manzaranın keyfini çıkardı. Doğayla baş başa kalmanın huzurunu yaşayan katılımcılar, yürüyüş boyunca sık sık fotoğraf çekerek rengarenk ağaçların oluşturduğu tabloyu ölümsüzleştirdi.

Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Sedat Özcan, bugünkü rotalarının Bağlar bölgesi olduğunu ifade ederek, "Sonbahar temalı bir yürüyüş oldu. Ağaçlar rengarenk, inanılmaz manzaralar var. Sonbaharın güzelliklerini 35 kişilik ekibimizle adımladık. Hepsi için çok farklı bir deneyim oldu. Arkadaşlarımızın enerjisi çok yüksek. Etkinliklerimiz yaklaşık 20 ile 50 arasında katılımcıdan oluşuyor. Kentin tarihi, kültürel ve güzelliklerini keşfetmek için etkinlikler düzenliyoruz. Bağlar Bölgesi’nde bir etkinlik düzenledik, harika manzaralar var. Ağaçlar rengarenk doğadayız. Aramızda çeşitli meslek gruplarından katılımcılar var, öğrenciler var, esnaf var, serbest meslekten kişiler var. Bu da etkinliklerimize renk katıyor" dedi.

Doğa yürüyüşüne katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden doğasever Dilan Sinecem, "Bir yazar olarak kelimelerimle bu çağrıyı büyütmek istiyorum. Sonbaharın güzel renkleriyle bir aradayız. Sizleri de yürüyüşlere davet ediyoruz. Doğa her zaman ilham kaynağım olmuştur. Bu defa sadece yazarak değil içinde gezerek, renklerle iç içe olarak bu yürüyüşle bütünleştim. Daha çok ilham alacağımı düşünerek bu etkinliğe katıldım" şeklinde konuştu.

Amaçlarının insanlara doğayı sevdirmek olduğunu belirten dernek üyesi Emrah Akar ise "Temel amacımız insanlara doğayı sevdirmek ve gençleri olumsuz durumlardan kurtarıp doğa ile iç içe barışık bir hale getirmektir. Burada öncelikle Genç Adımlar Derneği Başkanı Sedat Özcan’a çok teşekkür ederim. Bu bilinci bize kazandırdığı için. Herkesi doğada yürüyüş yapmaya bekliyorum. Belki en büyük bir mutluluk küçük bir yürüyüştedir" ifadelerini kullandı.

Genç Adımlar Derneği’nin etkinliklerinde yer aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Veysel Kılavuz da, "Genç Adımlar Derneği, doğayı tanımada bize öncülük ediyor. Doğanın renkleriyle bizi buluşturdukları için onlara çok teşekkür ediyoruz. Geliş amacımız sadece bir yürüyüş değil, tamamıyla bir doğayla bütünleşmek, bir etkinlik içerisinde bulunmaktır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

İlgili Haberler

Sarıkamış kayak sezonuna "Merhaba" dedi

21:09 - Gündem

TESKİ’den "planlı altyapı çalışması" açıklaması

20:38 - Gündem

Edirne’de su borularındaki patlaklar vatandaşın tepkisini çekiyor

18:17 - Gündem

Şırnak’ta karda mahsur kalan 12 kişi 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

17:45 - Gündem

MUSKİ’den Milas Bozbük ve Kazaklı mahalleleri içme suyu açıklaması

17:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel