?>

MUSKİ’den Kıyıkışlacık ve Güllük Mahalleleri hakkında bilgilendirme

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MUSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA, MİLAS GÜLLÜK VE KIYIKIŞLACIK MAHALLESİ ZEYTİNLİKUYU MEVKİSİNDE YAZ AYLARINDA YAŞANAN SU SIKINTISININ GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIN BAŞLATILDIĞI AÇIKLANDI.

Sağlık - 2 saat önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Milas Güllük ve Kıyıkışlacık Mahallesi Zeytinlikuyu mevkisinde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada, "HZR Güllük Su ve Atıksu İşletmesi, 01.04.2026 tarihi itibarıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından devralınmış olup, devir sürecinin ardından Güllük ve Kıyıkışlacık Mahallesi Zeytinlikuyu mevkisinde yaz aylarında yaşanan içme suyu yetersizliğinin giderilmesine yönelik çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır. Bu kapsamda, Ovakışlacık mahallemizde Mayıs ve Haziran aylarında 2 adet yeni içme suyu kuyusu açılmıştır. Bu kuyulardaki suların Kıyıkışlacık mahallemize iletimi için gerekli proje çalışmaları devam etmektedir. Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Kıyıkışlacık arasında su iletimini sağlayacak isale hattının proje çalışmaları da tamamlanmış olup en kısa zamanda imalat çalışmalarına da başlanacaktır. Ayrıca Çamköy kuyularına ek olarak, Ovakışlacık kuyularını ve Milas içme suyu arıtma tesisinde arıtılan suyu da sisteme dahil ederek Güllük, Kıyıkışlacık ve Zeytinli kuyu mahallelerinin su sorununu çözülecektir. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Kıyıkışlacık Mahallesi ile Kızılağaç mahallesi Papaz mevkiinin özellikle yaz sezonunda yaşanan su yetersizliği tamamıyla ortadan kalkacaktır. Şuan mevcut durumda Güllük mahallesine Çamköy kuyularından su temin edilmektedir. Bu kuyular sadece Güllük mahallesine hizmet vermektedir. Bodrum’a su aktarılabilmesi için gerekli alt yapı ve bağlantı bulunmamaktadır ve dolaysıyla bu kuyularda Bodrum’a su aktarılması söz konusu değildir" denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Üremek için geldikleri kıyılarda 3 caretta caretta ölü bulundu

2026-07-04 14:38 - Gündem

Gölyazı’da Sezen Aksu gecesi

2026-07-06 12:54 - Magazin

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

SİTELER MAHALLESİ'NDE AŞURE BEREKETİ

2026-07-07 13:43 - Marmaris

İskenderun’da Mahsun Kırmızıgül rüzgarı esti

2026-07-06 09:55 - Magazin

MARMARİSLİ İŞLETMECİ MERTER DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-07-06 16:31 - Marmaris

İlgili Haberler

‘Kirli havuz ve deniz suyu yaz ishallerini tetikleyebilir’

13:46 - Sağlık

Konuşarak yapılan beyin ameliyatları umut oluyor

12:47 - Sağlık

SÜRDÜRÜLEBİLİR SU YÖNETİMİ İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

12:09 - Sağlık

Kütahya’da hiperbarik oksijen tedavisi dönemi başladı

11:41 - Sağlık

Genç kızın organları 3 kişiye umut oldu

11:34 - Sağlık

Günün Manşetleri

Çeşme’nin turizm geleceği için stratejik yol haritası hazırlandı

14:56 - Ekonomi

ABD Savaş Gemisi ’USS Roosevelt’ Mersin Limanı’na demirledi

14:27 - Asayiş

‘Kirli havuz ve deniz suyu yaz ishallerini tetikleyebilir’

13:46 - Sağlık

Hesabı ödemediklerini yapılan haber sonrası fark ettiler

13:41 - Asayiş

Uyuşturucu ticaretinden 2 kişi adliyeye sevk edildi

13:29 - Asayiş