?>

Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor

Muş’ta çocukları terör örgütü pkk tarafından kaçırılan aileler, dem parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Asayiş - 10 ay önce

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından DEM Parti’yi sorumlu tutan ailelerin 7 Nisan 2021’de başlattığı oturma eylemi, 157’nci haftada da devam ediyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

12 yıl önce oğlunun kandırılarak götürüldüğünü söyleyen Halit Altun isimli baba, “12 yıl içerisinde gitmediğim, gezmediğim yer kalmadı. 12 yıldır oğlumu aramaya devam ediyorum. Çocuğuma engel olmuşlar, benimle görüşmesine izin vermediler. Çocuklarımıza el koymuşlar, onları serbest bırakmıyorlar. Eğer onları serbest bıraksalar çocuklarımız gelip teslim olurlar” dedi.

Çocuklarını kimseye kurban etmeyeceklerini dile getiren Altun, “Kendi çocuklarımızı onlara asker etmeyeceğiz. DEM Parti de, PKK da şunu iyi bilsinler ki çocuklarımızı onlara kurban etmeyeceğiz. DEM Parti çocuklarımızı dağa götürmüş ve biz onları sorumlu tutuyoruz. Onun için buradaki eylemimize devam edeceğiz. Oğlum Muhsin eğer sağsan ve beni duyuyorsan gel teslim ol. Orada sizi kandırıyorlar. Onlara askerlik yapmayın, gel bana askerlik yap” ifadelerini kullandı.

Oğluna seslenerek “teslim ol” çağrısı yapan anne Gülbahar Teker ise “DEM Parti’den, PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı getirip bize versinler. Yeter, bu anneler-babalar artık ağlamasın. Biz çocuklarımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Çocuklarımızı getirip bize versinler. Oğlum, beni duyuyorsan gel teslim ol. Kaç kişi gelip teslim oldu ve onlar şimdi ailelerinin yanında. Sen de gel ve herhangi bir ceza almazsın” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Voleybol takımını kur Köyceğiz plaja gel

2024-07-30 12:02 - Spor

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Kocaeli’de kayalıklarda erkek cesedi bulundu

18:26 - Asayiş

Edirne’de trafik kazası: 4 yaralı

18:16 - Asayiş

Bursa’da genç kadını kaçırmaya çalışan şüpheliler tutuklandı

18:00 - Asayiş

(ÖZEL) Sürücünün öldüğü kazayı arkadan gelen otomobilin kamerası saniye saniye kaydetti

17:47 - Asayiş

Sinop’ta dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

17:34 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem