?>

Muşmuladan kiraza 35 çeşit ürünün turşusunu kurdular

RAMAZAN AYINDA SİVAS’TA 30 ÇEŞİT TURŞU SATAN İŞLETMEYE TALEP ARTARKEN, VATANDAŞLAR TEZGÂHLARDAKİ FARKLI ÜRÜNLERİ DENEMEK İÇİN SIRAYA GİRİYOR.

İnsan - 5 ay önce

Sivas’ta Ramazan’da rağbetin arttığı turşuda muşmuladan kiraza kadar 35 çeşit ürün tezgahları süslüyor.

Kentte Ramazan ayında turşu tezgahlarının önü dolup taşıyor. İftar sofralarında turşu tüketiminin artmasıyla vatandaşların özellikle bamya, domates, sarımsak, muşmula ve erik gibi farklı turşu çeşitlerine yöneldiği gözlemlendi. Cam kavanozlar içinde sergilenen ürünlerin renkli görüntüsü, alışveriş için gelen vatandaşların dikkatini çekiyor. Tezgahta ayrıca biber, lahana, pancar, salatalık ve karışık turşu gibi birçok çeşit yer alıyor. Ramazan ayına özel olarak tüm turşu çeşitlerinde kilo fiyatı ise 250 TL.

Turşu satıcısı Hüseyin İncesu, "Kış aylarında 30-35 turşu çeşidimiz bulunmaktadır; yeşil fasulye, çağla, kiraz, lahana, sarımsak gibi birçok çeşidimiz var. Ramazanın gelmesiyle birlikte yoğun bir bereket yaşanmaktadır. Sivas’ta Et ve Süt Kurumundan sonra en uzun kuyruk burada oluşuyor. Muşmula, çağla gibi çeşitlerimizi daha çok çocuklar tercih ediyor. Sarımsak çeşidimiz sağlığa faydalı olduğu için Ramazanda yoğun olarak tüketiliyor. Sosyal medyada görüp gelip alan çok oluyor; bir alan bir daha alıyor. Farklı türleri yetiştiremiyoruz çünkü yoğun ilgi görüyor. Kampanyalı şekilde satıyoruz; tüm çeşitleri Ramazan vesilesiyle 250 liradan satıyoruz. Tüm Sivas halkını bekliyoruz, ikramda da bulunuyoruz. Beğenenler geri gelip tekrar tekrar alıyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Marmaris 2026’da Etkinlikler Kenti Oluyor

2026-02-24 17:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Vali Mehmet Makas’tan Gazilere anlamlı ziyaret

11:12 - İnsan

Kadın Emeği Merkezi’nde yıl sonu sergisi açıldı

10:51 - İnsan

Kavurucu sıcakta çocukların serinlik adresi su oyun parkları

10:45 - İnsan

Yazın serinleten lezzeti bici bici, Erasmus hayaline umut oldu

10:41 - İnsan

Bilecik Belediyesi’nden çekirgelere karşı erken önlem

10:27 - İnsan

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık