?>

Mustafa Destici: "Hakem heyetimizden hakkaniyetli ve adaletli bir duruş sergileyip, bu yüzde 10’luk refah payını vererek toplu sözleşmeyi tamamlamasını bekliyoruz"

Büyük birlik partisi genel başkanı mustafa destici, "hakem heyetimizden hakkaniyetli ve adaletli bir duruş sergileyip bu yüzde 10'luk refah payını vererek toplu sözleşmeyi tamamlamanızı bekliyoruz" dedi.

Siyaset - 5 saat önce

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hakem heyetimizden hakkaniyetli ve adaletli bir duruş sergileyip, bu yüzde 10’luk refah payını vererek toplu sözleşmeyi tamamlamasını bekliyoruz" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, birtakım ziyaretler için Konya’ya geldi. Partisinin İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Destici, kamuda çalışan yaklaşık 600 bin işçinin sözleşmesinin el sıkışmayla sonuçlandığını belirtti. Destici, "Şimdi memurlarımız masada ve 3 milyondan fazla memurumuz ve bir de bunlara ilaveten belki bu sayıda memur emeklimizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri maalesef uyuşmazlıkla sonuçlandı. Ve şu anda top hakem kurulunda. Daha önce de açıklama yaptım. Ben daha önceki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma olmayınca hakem heyetine gidildiğinde hakem heyeti ne yapmış diye baktım. Sadece ilk gittiği yılda yüzde yarımlık bir artış yapmış. Ondan sonraki bütün görüşmelerde, sözleşmelerde hakem heyeti kamu tarafı ne teklif etmişse aynen o teklifi onaylamış. Onun için demiştim ki, hakem heyetine gidilmeden son bir kez daha taraflar bir araya gelsin ve bir uzlaşma sağlasınlar. Hakem heyetimize de çağrımız şudur. Geçtiğimiz görüşme dönemlerinde olduğu gibi kamu tarafının teklifini olduğu gibi onaylarsanız bu hakkaniyetli ve adil olmayacaktır. Onun için burada hakkaniyetli ve adaletli bir duruş sergileyip, bu yüzde 10’luk refah payını vererek toplu sözleşmeyi tamamlamanızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

18 yaşın altındaki çocuklara birtakım şatafatlı hayatlar gösterilerek sokaklarda kullanılmaya başlandığını belirten Destici, "Soygun için kullanılmaya başladı, cinayet için, uyuşturucu için, eroin için, bahis için bütün bunlar için kullanılmaya başladı. Ve ne oldu bunlar, ölüm getirmeye başladı. İşte Ahmet Minguzzi hadisesi, geçtiğimiz gün Ankara’da kız kardeşine laf atan çete mensuplarına karşı geldiği için öldürülen kardeşimiz, gencimiz gibi. Bütün bunlarla ilgili elbette ki devletimizin, İçişleri Bakanlığımızın, emniyetimizin çalışmaları var. İstatistiksel olarak bakıldığında bir eksilme görüyorsunuz. Ama sıfıra inmediği sürece bu ülke için, millet için büyük bir problemdir ve bu problemin de kökünden çözülmesi gerekir" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

Türk Yapımı Sıcak Hava Balonları 11 Ülkeye İhraç Edildi

2025-08-18 12:13 - Ekonomi

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

Katliam Yasasına Karşı Eş Zamanlı Eylem

2025-08-19 17:02 - Marmaris

CHP Muğla'dan Siyasi Baskı Tepkisi

2025-08-19 11:10 - Gündem

BAŞINDAN VURULAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

2025-08-20 12:08 - Asayiş

Bodrum’da sanatçı baskılara dayanamayıp davulunu kırarak sahneyi bıraktı

2025-08-18 14:25 - Magazin

İlgili Haberler

Lavrov’dan BMGK’nın Ukrayna’nın güvenlik garantörü olması çağrısı

23:13 - Siyaset

Netanyahu: "Husiler, saldırganlıklarının bedelini çok ağır şekilde ödeyeceklerini öğreniyorlar"

21:39 - Siyaset

Beypazarı Kaymakamı Coşkun’dan OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

20:51 - Siyaset

ABD Başkan Yardımcısı Vance: "(Rusya-Ukrayna Savaşı) Nihayetinde başarılı olacağız ya da bir duvara toslayacağız"

20:37 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel, Balıkesir’de cenaze törenine katıldı

20:31 - Siyaset

Günün Manşetleri

Samsun’da kayıp Alzheimer hastası sağ olarak bulundu

16:13 - Asayiş

Manisa FK’lı oyuncuya milli takımdan davet

15:58 - Spor

Van Gölü semalarında yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

15:55 - Spor

Kaskı sayesinde ölümden döndü

15:32 - Asayiş

Kayalıklar arasına giren yavru balina kurtarıldı

13:20 - Gündem