?>

Mut’ta Doğa Müzesi açıldı

MERSİN’İN MUT İLÇESİNDE TOBB MUT BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) TARAFINDAN OLUŞTURULAN DOĞA MÜZESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.

Kültür Sanat - 1 saat önce

Mersin’in Mut ilçesinde TOBB Mut Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından oluşturulan Doğa Müzesi düzenlenen törenle açıldı. Müzenin en dikkat çeken eseri, yaklaşık 3 milyon yıllık olduğu tahmin edilen Megalodon köpek balığı dişi oldu.

Öğrencilerin doğayı, bilimi ve kültürel mirası yakından tanımasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan müzede fosiller, ata tohumları, endemik bitkiler, kök boya çalışmaları, deniz canlıları, kelebek koleksiyonları ve epoksi çalışmalarından oluşan çok sayıda eser yer aldı.

Açılış törenine Mut Kaymakamı Osman Çelikkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mustafa Erdoğan, Jandarma Bölük Komutanı Salih Meşe, Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ayas, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Müze hakkında bilgi veren TOBB Mut BİLSEM Müdürü Hilal Tuncer, öğrencilerin bilimsel meraklarını artırmayı amaçladıklarını belirterek, "Öğrencilerimizin doğayı, bilimi ve kültürel mirası yakından tanımasına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan müzemizde fosiller, ata tohumları, endemik bitkiler, kök boya çalışmaları, deniz canlıları, kelebek koleksiyonları ve epoksi çalışmaları yer almaktadır. Müzemizin en dikkat çekici eserlerinden biri ise yaklaşık 3 milyon yıl önce yaşamış ve nesli tükenmiş Megalodon köpek balığına ait diştir" dedi.

Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli koleksiyonlar ve sergiler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fosiller, deniz canlılarına ait örnekler, kelebek koleksiyonları ve doğal materyaller katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

Açılışta ayrıca öğrencilerin hazırladığı ’Kültürel Miras Türk Mitolojisi Sergisi’ de ziyaretçilerle buluşturuldu. Türk kültürünün izlerini yansıtan sergideki çalışmalar davetlilerden tam not aldı.

Kaymakam Osman Çelikkol ise müzenin hazırlanmasında emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, bu tür çalışmaların öğrencilerin bilimsel meraklarının gelişmesine, çevre bilincinin artırılmasına ve kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına önemli katkı sunduğunu ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

MARMARİS MERKEZDE SATILIK İÇİ YAPILI 2+1 DÜZ DAİRE

2026-06-16 17:41 - SARI SAYFALAR

MARMARİS MERKEZDE, SATILIK TEK TAPU ÇİFT DAİRE

2026-06-16 17:39 - SARI SAYFALAR

MABEL'den Marmariste Marina Civarında Ful Eşyalı Satılık Daire

2026-06-16 17:14 - SARI SAYFALAR

İDDALAR ASILSIZ ÇIKTI!

2026-06-16 13:20 - Marmaris

MABEL'den Marmaris Merkezde Satılık 1+1 Çatı Katı Daire

2026-06-16 17:22 - SARI SAYFALAR

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

İlgili Haberler

Öğrenciler sahnede devleşti, Maarif Öğrenci Korosu büyük ilgi gördü

17:38 - Kültür Sanat

Arkeoloji ve sanat bu sergide buluştu

17:34 - Kültür Sanat

Başkan Zencirci’nin desteğiyle hayalleri sahneye taşındı

16:53 - Kültür Sanat

Çayırova’da genç tiyatrocuların sahnelediği oyun beğeni topladı

16:47 - Kültür Sanat

Honaz Kiraz Festivali başlıyor

16:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Türkiye - ABD maçının hakemi açıklandı

16:09 - Spor

’Dur’ ihtarına uymadı, yaşanan kovalamacının ardından yakalandı

15:20 - Asayiş

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, kariyer rekoru kırdı

14:46 - Spor

Muğla Teknopark’tan genç kaşiflere yarım milyon liralık destek

14:40 - Genel

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarını uğurladı

14:35 - Genel