?>

Müteahhitten şok iddia: "Menderes Belediyesine parayı basan ruhsatı alıyor"

?ş insanı harun karakaya

Asayiş - 3 ay önce

İzmir’in Menderes Belediyesi, yapılacak olan inşaatların ruhsatları için müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları gündeme geldi. Kendisinden rüşvet istendiğini ve bu görüşmeyi ses kaydına alıp savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten iş insanı Harun Karakaya, "Son 3 ayda parayı basan herkes oturma ruhsatlarını alabiliyor. Menderes Belediyesinde şu an müteahhitler adeta ‘yolunacak kaz’ olarak görülüyor. Belediye Başkanı, başkan yardımcısı, imar müdürlüğü hepsi bu rüşvet ağına dahil" dedi.

Menderes Belediyesine yönelik rüşvet iddialarında bulunan müteahhit iş adamı Harun Karakaya, Menderes Belediyesinin önceki dönem Belediye Başkanı Erkan Özkan’ın kendisinden villa başına 50 bin TL olmak üzere toplam 800 bin TL rüşvet talep ettiğini öne sürdü. Sosyal medyadan video paylaşarak rüşvet iddialarını dile getiren ve yardım isteyen Karakaya, aralarında önceki dönemin Belediye Başkanı Erkan Özkan’ın yanı sıra, İmar Müdürü İbrahim Yalça ve Şantiye Şefi Serper Dikmen’in de bulunduğu isimler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İddialara göre, Karakaya’nın savcılığa başvurup rüşvet istendiği anların ses kayıtlarını vermesinin ardından Menderes Belediyesi’nin yeni dönem Belediye Başkanı ve Menderes Belediyesi İmar Müdürlüğü harekete geçti. Belediye yetkilileri, Karakaya’nın geçmiş dönemde yaptığı inşaatları denetleyerek mühürlediği, yeni yapılacak inşaata ise çeşitli gerekçelerle ruhsat vermediği öne sürüldü. Rüşvet iddialarının yalnızca kendi dosyasıyla sınırlı olmadığını ifade eden Karakaya, Menderes Belediyesi’nde ruhsat süreçlerinde başka müteahhitlerden de rüşvet alındığını iddia etti. Karakaya, yetkililere seslenerek ilçede döndüğünü ileri sürdüğü rüşvet çarkının bir an önce durdurulmasını istedi. "Müteahhitler adeta ‘yolunacak kaz’ olarak görülüyor"

Yaklaşık 10 yıldır Menderes ilçesinde inşaat işiyle uğraştığını vurgulayan Harun Karakaya, "Bu görmüş olduğunuz yerde, Menderes’te 32 villalık bir proje yapacağım. Ancak Aralık ayından beri ruhsatımı alamıyorum. Bin bir türlü zorluk çıkarılıyor, hatalı imar durumları veriliyor. Ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Dürüst ve düzgün çalışan insanlar ruhsatlarını alamıyor. Ancak gelinen noktada, özellikle son 3 ayda parayı basan herkes oturma ruhsatlarını alabiliyor. Menderes Belediyesi şu anda bu halde. Daha önceki dönemlerde bu tür sıkıntılar yaşamamıştım. Benim başıma bunların gelmesinin nedeni, yaklaşık 1,5 yıl önce Menderes Belediyesi’ne ait rüşvet ses kayıtlarını savcılığa teslim etmemdir. O günden sonra başıma gelmeyen kalmadı. Sadece bana, Harun Karakaya’ya, inşaat yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Menderes Belediyesi’nde şu an müteahhitler adeta ’yolunacak kaz’ olarak görülüyor. Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı, İmar Müdürlüğü hepsi bu rüşvet ağına dahil. Bu kadar açık şekilde yapılan usulsüzlükler karşısında çaresiz kaldık" diye ekledi. Yetkililerden yardım bekliyorlar

Devlet yetkilileri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na seslenen Karakaya, "Valim, İçişleri Bakanım, Kaymakamım ve Başsavcım... Ne olur bize yardım edin. Bu rüşvet düzeni artık son bulsun. Dürüst çalışan müteahhitlerin arkasında durun ki bu düzen değişsin. İki gün önce sosyal medyadan Sayın Özgür Özel’e de çağrıda bulundum. Ne olur Menderes müteahhitlerine yardım edin. Bizi bitirecekler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mülkiye müfettişleri buraya gelsin, son 3-4 ayda neler döndüğünü incelesin. Sayın Özgür Özel, Manavgat’ta nasıl soruşturma başlattıysanız, lütfen burada da aynısını yapın. Burası Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesi. Bu görev size düşer. Bizim sesimizi duyun" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da yol kenarında silahla vurulmuş 2 kişi bulundu

01:14 - Asayiş

Karaman’da panelvan araç takla attı: 5’i çocuk 7 yaralı

01:08 - Asayiş

Şanlıurfa’da düğünde silahlı kavga: 3 yaralı

00:57 - Asayiş

Aday sürücü alkollü araç kullandı, tıra arkadan çarptı: Ehliyeti daimi olarak iptal edildi

00:52 - Asayiş

Tokat’ta 80 öğrenci ateş, bulantı şikayetleriyle hastanelik oldu

23:40 - Asayiş

Günün Manşetleri

Galatasaray, Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:49 - Spor

Motosiklet kazası yapan genç sürücü kurtarılamadı

16:41 - Asayiş

Samsunspor’a Coulibaly’den üzücü haber

16:41 - Spor

Emekli madenciyi 2,5 milyon lira dolandıran 5 şüpheli tutuklandı

16:40 - Asayiş

Yerli 3D teknolojisine büyük fonlama

16:19 - Ekonomi