?>

Mutfağında 3 çeşitle başladı, 100 çeşitle dükkan açtı

ELAZIĞ’DA EVİNİN MUTFAĞINDA YALNIZCA 3 ÇEŞİT SABUN ÜRETEREK İŞE BAŞLAYAN TUBA BAHÇECİ, BUGÜN ELAZIĞ MERKEZDE 100’E YAKIN SABUN ÇEŞİDİNİN YER ALDIĞI DÜKKANINI AÇARAK GİRİŞİMCİLİK HİKAYESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

İnsan - 2 saat önce

Elazığ’da evinin mutfağında başladığı doğal sabun üretimini dükkan açarak geliştiren kadın girişimci başarı hikayesiyle örnek oluyor.

Elazığ’ın Yedigöze köyünde mutfağında küçük bir tezgahta doğal sabun üretimine başlayan Tuba Bahçeci, zamanla üretim kapasitesini artırarak kent merkezinde kendi dükkanını açtı. İlk etapta yalnızca 3 çeşit sabunla yola çıkan Bahçeci, bugün 100’e yakın çeşidi müşterileriyle buluşturuyor. Kendi yetiştirdiği bitkilerin özlerini ve yağlarını kullanarak üretim yaptığını belirten Bahçeci, sabunların tamamının doğal yöntemlerle hazırlandığını söyledi. Ürünler arasında bıttım sabunu, eşek sütü sabunu ve keçi sütlü sabunlar öne çıkarken, en çok tercih edilen ürünün ise saç dökülmesi, sedef, egzama ve mantar gibi rahatsızlıklarda etkili olan bıttım sabunu olduğu ifade etti. Kendisini diğer üreticilerden ayıran en önemli özelliğin, üretimde kullanılan bitkilerin tamamını kendi yetiştirmesi olduğunu dile getiren Bahçeci, bitkilerin özlerini doğrudan sabunlarda kullandığını vurguladı.

Mutfağında başlayan bu serüvenin bugün bir dükkana dönüşmesinin kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Bahçeci, "Mutfağımda başlamış olduğum sabun serüvenime, bugün küçük ve şirin bir dükkanda devam ediyorum. Elazığ’ın Yedigöze Köyü’nde bu serüvene ilk adımı attım. Orada, kendi yetiştirdiğim bitkilerden doğal sabunlar üretmeye başladım. Şu an ise Elazığ merkezde açtığım küçük dükkanımda üretimlerimi sürdürüyorum. Doğal bitkilerin özünü ve yağlarını kullanarak sabunlar üretiyorum. Bıttım sabunu, eşek sütü sabunu ve keçi sütlü sabun başta olmak üzere 100’e yakın sabun çeşidimiz bulunuyor. En çok tercih edilen sabunlarımızdan biri bıttım sabunu. Bıttım sabunu, saç dökülmesi, sedef, egzama ve mantar gibi rahatsızlıklarda oldukça etkili. Beni diğer üreticilerden ayıran en önemli özellik, sabunlarda kullandığım bitkilerin tamamını kendim yetiştiriyor olmam. Bitkilerin özünü doğrudan kendi sabunlarımda kullanıyorum. Elbette sadece sabun üretimi yapmıyorum. Doğanın bize sunduğu ürünlerden faydalanarak, doğal bebek kozalaklarından kozalak şurubu da üretiyorum. Kendi bahçemde, doğal odun ateşinde 7-8 saat kaynatarak elde ettiğim kozalak şuruplarım var. Bu şuruplar, astım, KOAH, bronşit ve öksürük gibi rahatsızlıklarda oldukça etkili. Mutfağımda küçük bir tezgahta başlayan bu serüvenin bugün burada devam ediyor olması benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu işi yapmak isteyen, bu yolda benimle birlikte ilerlemek isteyen tüm kadınlara da desteğim tam" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

2026-01-22 14:53 - Sağlık

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Fırtına elektrik tellerini kopardı, çıkan yangın büyümeden söndürüldü

2026-01-22 00:09 - Asayiş

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

Muğla UMKE’ye tam donanımlı lojistik araç

2026-01-22 13:19 - Sağlık

MARMARİS’TE ŞİDDETLİ FIRTINA ESTİ KIRDI 

2026-01-22 12:14 - Marmaris

Kapadokya’da asayiş, atlı birliklere emanet

2026-01-22 11:54 - Genel

İlgili Haberler

Patnos’ta Türk Kızılay tarafından kurban bağışı çalışması yapıldı

13:58 - İnsan

Başkan Ustaoğlu, bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı yaptı

13:53 - İnsan

Yol ortasındaki su samuru görüntülendi

13:53 - İnsan

Mudurnu’da Osmanlı geleneği yaşatılmaya devam ediyor

13:50 - İnsan

‘Hoş Geldin Bebek’ projesi: İlk hediye belediyeden

13:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Sobaya gizlenmiş 638 adet sentetik hap ele geçirildi: 1 tutuklama

11:47 - Asayiş

Cinayetle sonlanan tartışmada 2 kişi tutuklandı

11:30 - Asayiş

Jandarma 70 sikke ele geçirdi

11:27 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

10:13 - Asayiş

Burun ameliyatı olan 29 yaşındaki genç, fenalaşıp hayatını kaybetti

10:09 - Asayiş