?>

DENİZANALARI O SAHİLİ İSTİLA ETTİ

İzmir’in turistik ilçesi Foça’da aylardır devam eden denizanası istilası sürüyor. Yağmur ve rüzgarın da etkisiyle sahile doğru ilerleyen binlerce denizanası havadan görüntülendi.

ÇEVRE - 1 yıl önce

Ağustos ayından bu yana Foça sahillerinde görülen denizanalarının sayısı ger geçen gün artmaya devam ediyor. Son iki gündür yağmur ve rüzgarın etkisi ile Foça kıyılarına akın eden denizanaları havadan görüntülendi. İrili ufaklı denizanalarının plajlardaki kumların üstünde ve teknelerin etrafında toplandığı gözlemlendi. Balık ağlarına dolanan denizanaları balıkçıları zor durumda bırakırken, yaz sezonunda turizmi de olumsuz etkiledi.

Foça’da 40 yıldır balıkçılık yapan Ali Kemiksiz isimli vatandaş, "Bu yıl denizanaları yoğunluğundan dolayı balık ağlarımız zarar görmeye başladı. Ağlarda biriken denizanaları ağları patlatıyor ya da çekerken ağlar parçalanıyor. Bir fok balığı, kaplumbağa, yunus gibi zarar vermiyor, ağlara dolandığında temizlemek güçleşiyor ve ağlardan çıkartırken hasar oluşuyor “dedi.

Uzun yıllardır balıkçılık yapan Mehmet Kamil Halıcı da, “Denizanası bolluğunu 40 yıldan beri ilk defa görüyorum. Bundan önce de oluyordu ama çok az miktardaydı. Zamanla da kayboluyordu. Bu defa epey uzun sürdü. Şu anda sahilden açığa kadar hemen hemen 2 kilometreye kadar dolu” dedi

2023 yılında maalesef denizanalarının Foça’yı mesken tuttuğunu ifade eden 50 yıllık turizmci otel sahibi Sebahattin Karaca ise, "Öyle bir sardılar ki geçtiğimiz yaz ayından bu yana Foçalı turizmciler olarak bize epey zarar ettirdi. Halen de istila devam ediyor. Kış geldi gidecekler diye umuyorduk ama maalesef gitmediler." dedi.

2024 yılı için de endişeli olduklarını belirten Karaca, "Okyanus kıyılarında köpekbalıklarının insanlara zarar vermemesi için demirağlar örüyorlar, buraya da demir ağ değil ama insanların denize girecekleri mesafe kadar kıyı şeridine ağlar örülebilir. Böylelikle denizanaları sahile gelemezler. Bu şekilde belki 2024 yılını kurtarabiliriz. Denizanası istilası nedeniyle sadece turizm değil kent ekonomisi de zarar gördü” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

BU NASIL PEHLİVAN, ER MEYDANINDA GAZETECİYE SALDIRI

2023-11-13 21:10 - Spor

Annesini ziyarete giderken geçirdiği kazada ölen genç muhtar toprağa verildi

2023-11-07 20:51 - Asayiş

Türk bayrağını dünyanın en yüksek dağında dalgalandıran Türk kadını

2023-11-09 15:57 - Yaşam

Sinop’ta trafik kazası: 1 ağır yaralı

2023-11-10 20:45 - Asayiş

Asrın felaketinin 275. gününde enkaz altından ceset çıktı

2023-11-08 20:57 - Asayiş

KASIM AYINDA DENİZ KEYFİ

2023-11-13 19:27 - Marmaris

Denetim noktasında kamyonun çarpması sonucu yaralanan polis memuru şehit oldu

2023-11-12 22:49 - Asayiş

ETNA YANARDAĞI FAALİYETE GEÇTİ!

2023-11-13 17:55 - Dünya

BURÇLARA GÖRE GÜNLÜK TAVSİYELER

2023-11-08 18:35 - Yaşam

ŞİFA HASTANESİ'NDE ACI OLAY: 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2023-11-13 19:01 - Dünya

İlgili Haberler

Göçmen Kuşların Gizemli Yolculukları

13:41 - ÇEVRE

Bodrum'da Yaz Öncesi Gece Mesaisi

16:07 - ÇEVRE

Ata Tohumları Milas'ta Geleceğe Taşınıyor

12:35 - ÇEVRE

Dalaman'da 4 Mahallede Yol Seferberliği

15:39 - ÇEVRE

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

13:13 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş