?>

PARKİNSON HASTASI HASTAYA YAPAY ZEKA DESTEKLİ BEYİN İMPLANTI TAKILDI

Wall Street Journal'ın (WSJ) son haberine göre, Parkinson hastası 71 yaşındaki Jeffrey Keefer'a Precision Neuroscience firmasının geliştirdiği bir implant takıldı. Bu implant, beyinden gelen sinyalleri toplayarak yapay zeka destekli bir programa iletiyor ve hastanın hareketlerini gerçek zamanlı olarak kaydedebiliyor.

Teknoloji - 1 yıl önce

Wall Street Journal'ın (WSJ) son yayımladığı habere göre, Parkinson hastalığıyla mücadele eden 71 yaşındaki Jeffrey Keefer'a bir implant takıldı. Keefer, hastalıkla ilgili cerrahi müdahale geçirdi ve operasyon öncesinde doktorlar, implantın beyninde denemesi için izin verdi. Precision Neuroscience firmasının geliştirdiği Layer 7 Cortical Interface adlı implant, Keefer'ın beynine bağlandı.

Implanttaki elektrotlar, beyinden gelen sinyalleri toplarken, kablosuz bağlantı aracılığıyla yapay zeka destekli bir programa iletiliyor. Ayrıca, implantla bağlı bir kablo, Keefer'ın göğsünde bulunan bir cihaza bağlanarak hem batarya hem de anten işlevi görüyor.

Yapılan çalışmada, Keefer'ın elleriyle yaptığı hareketler, monitörlerde kaydedilen beyin sinyalleriyle eşleştirildi. Daha sonra, Keefer'dan ellerini kıpırdatmadan önceki hareketleri düşünmesi istendi. Keefer, hareketleri düşündükçe beyin sinyallerinin gerçek zamanlı olarak kaydedilebildiği ve hareketlerle eşleştiği gözlendi.

Precision Neuroscience'ın kurucularından Benjamin Rapoport, "Bu, aradığımız şeydi. Hareket edemeyen bir düşünce olduğunda beynin ne anlatmaya çalıştığını anlayabileceğimizi doğruladık" şeklinde konuştu.

Bu gelişmeler, Parkinson hastalığı gibi nörolojik rahatsızlıkları olan hastalar için umut vaat edici bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

ULAŞIM DÜZENLEMELERİ: B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİNE YENİ FIRSATLAR

2024-03-25 16:56 - Ulusal

Aksaray’da kar yağışı etkili oluyor

2024-03-21 12:36 - Gündem

Marmaris rallisinde çevre için start aldılar

2024-03-24 11:35 - Gündem

KAMU ÇALIŞANLARINA 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ MÜJDESİ

2024-03-20 11:16 - Ulusal

DEPREM ARAŞTIRMASI: RİSKLİ BÖLGELER BELİRLENDİ

2024-03-18 18:50 - Ulusal

MUĞLA VE İLÇELERİNDEKİ “VİDEO SAHTEKARLIĞI” TEPKİ ÇEKİYOR

2024-03-25 17:10 - Marmaris

RUS VATANDAŞLARI SEÇİM İÇİN SANDIK BAŞINDA

2024-03-18 19:00 - Ulusal

FORT LAUDERDALE'DEKİ DENİZ ALTI ATIK LASTİK FELAKETİ

2024-03-25 17:07 - ÇEVRE

ARAS, MARMARİS’TE DÜZENLENEN İFTARDA STK’LARLA BULUŞTU

2024-03-22 11:25 - Marmaris

VENÜS'ÜN GİZEMLERİ: CEHENNEMİ ANDIRAN YÜZEY VE JEOLOJİK AKTİVİTE

2024-03-18 18:45 - Dünya

İlgili Haberler

Atölyeleri Kur’an kursuna taşıdılar

12:46 - Teknoloji

Türk Telekom mobil uygulaması yenilendi

10:30 - Teknoloji

TEKNOFEST 2025 Sağlık Kategorisi Türkiye Birinciliği Kayseri Üniversitesi’nden

09:37 - Teknoloji

Uzmanından Sahte Dijital Reklam Uyarısı

12:33 - Teknoloji

Bilim olimpiyatlarında madalya yağmuru: Türk öğrencilerden büyük başarı

11:10 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Semaver yakarken hayatını kaybetti

15:55 - Asayiş

Kızılay'dan Yaz Aylarında Kan Bağışı Çağrısı

15:31 - İnsan

Elif Naz Köseoğlu, Avrupa’da Türkiye'yi Temsil Edecek

15:22 - Spor

3.2 Milyon TL Değerinde Kaçak Sigara Operasyonu

15:16 - Asayiş

Araç muayenesinde dijital dönüşüm

15:06 - Ekonomi