?>

MARMARİS’TE KURBANLIK FİYATLARI EL YAKIYOR

Kurban Bayramına sayılı günler kalırken Muğla’nın Marmaris ilçesinde kurbanlık fiyatları 10 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor. Pazara gelen bazı vatandaşlar fiyatların dudak uçuklattığını belirtirken pazarda henüz yoğunluk yaşanmıyor.

Marmaris - 1 yıl önce

Ağır ekonomik şartlar altında geçinmeye çalışan vatandaşlar Kurban Bayramına sayılı günler kalırken kurbanlıkların fiyatlarının çok yüksek olmasıyla karşı karşıya. Muğla’nın Marmaris ilçesinde kurbanlık satış alanına giden Marmaris Yeni Sayfa ekibi satıcılarla konuştu. Alıcı da satıcı da aşırı zamlardan ve geçim sıkıntısı yaşadıklarından bahsederken pazarda kurbanlıklar 10 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor. Pazara gelen bazı vatandaşlar fiyatların dudak uçuklattığını belirtirken henüz yoğunluk yaşanmıyor.

 

5 GÜN OLDU HENÜZ SATIŞIMIZ YOK

Konya’dan gelen Mehmet Can Güleç, “Marmaris’e her sene geliyorum. Pazar günü gelmemize rağmen henüz siftah yapamadık. Bura getirdiğimiz hayvanlarımıza bir yıldır emek veriyoruz. Fiyatlarımız 15 binden başlayıp 30 bin liraya kadar çıkıyor” dedi. Bir başka satıcı ise “Her sene buraya 500 kilometre yoldan geliyoruz. Bekliyoruz bakalım, herkese hayırlı bayramlar olsun” diye konuştu.

 

4 GÜNDE TEK SATIŞ YAPTIKMuğlalı satıcı Bilal Tütüncü Marmaris’e geldikleri 4 gün boyunca sadece tek kurbanlık sattıklarını belirterek şunları söyledi: “8 ay boyunca hayvanlarımıza hem güdüm ve hem de besi olarak uğraş veriyoruz. Fiyatlarımız aslında çok pahalı değil. Vatandaşlarımız için de kolay değil. Bizim yem fiyatlarının artışı, bakıcı masrafları, her şeyin maliyeti gerçekten çok yüksek. Nakliye fiyatları yine öyle. Biz buraya geleli 4 gün oldu ve daha bir tane hayvan sattık. Yüz küsur hayvanımız var artık hayırlısını bekliyoruz. Bu kadar hayvanı artık geri götürecek değiliz. Elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

 

MARMARİS’E 27 YILDIR GELİYORUMMuğla’dan gelen Hakan Seven ise bu yıl da kurban pazarına geleneksel olarak geldiğini belirterek, “27 yıldır Marmaris’e geliyorum.  Fiyatlar hayvanın büyüklük ve küçüklüğüne göre 10 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor. Bu yıl umudumuz geçen yıl ki gibi olur diye düşünüyorum. Geçen yıl bereket versin masrafımızı çıkarıp biraz da para kazanmıştık” diye konuştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

ŞANLIURFA'DA KÖPEKLERE YAŞATILAN VAHŞETİ DURDURUN

2024-06-10 11:48 - Yaşam

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Kaymakam Kaya Yeşilova Mahallesi’nde hane ziyaretleri gerçekleştirdi

17:21 - Marmaris

Ayyıldız’dan Başkan Ünlü’ye Sert Tepki

16:27 - Marmaris

Marmaris’te Geleceğe Nefes İçin Ücretsiz Fidan Dağıtımı Başladı

14:25 - Marmaris

Marmaris’te Kültür ve Sanat Evi’ne Yoğun İlgi

12:57 - Marmaris

Marmaris’te Kasım hareketliliği sürüyor 

12:54 - Marmaris

Günün Manşetleri

Bir ay içinde 28 düzensiz göçmen yakalandı

16:43 - Asayiş

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

16:15 - Asayiş

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

16:00 - Asayiş

Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu

15:39 - Asayiş

Alexsander Zubkov: "Robot değilim, elimden geleni yapıyorum"

15:38 - Spor