?>

‘MUĞLA’NIN FİDANLARI’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi başlattığı ‘Muğla’nın Fidanları’ projesi ile büyükşehirler arasında bir ilki hayata geçirdi. Muğla’da öğrenim gören üniversite öğrencileri için hazırlanan projenin ilk aşaması hayata geçirildi.

Eğitim - 7 ay önce

Sosyal belediyecilik alanında 7’den 70’e vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrenimi gören öğrenciler için ‘Muğla’nın Fidanları’ projesini başlattı. Öğrencilerin geleceğine katkı sunmayı hedefleyen projeye başvurular devam ediyor.

‘Muğla’nın Fidanları’ projesi öğrencileri ve bağışçıları bir araya getiren uygulama ile hazırlanan web sayfası üzerinden talepler alınarak başladı. Bağışçı olmak isteyen ile eğitim desteğine ihtiyacı olan öğrenciler, "https://mugla.bel.tr/elele" internet sitesinden başvurularını yapabiliyor. Eğitim desteği, her yıl 10 ay boyunca ayda Bin TL veya 5 bin TL barınma desteği olarak veriliyor. Eşleştirmelerin web sayfası üzerinden yapılacağı sistem de öğrencilerin İBAN numarası bağışçılar ile paylaşılarak direkt öğrencinin kendisine ulaşıyor.

Fidanlar Nasıl Başvurur?

Öğrencilerin ekonomik şartları göz önünde bulundurularak yapılması planlanan projenin ilk etabı başladı. Öğrencilerin https://mugla.bel.tr/elele linkine tıklayarak ‘Fidan ol’ butonuyla başlattıkları süreç, sistemde talep edilen bilgileri doldurup formu göndererek kaydı oluşturmasıyla devam ediyor. Sürecin sonunda fidanlar, şartları da uygun ise bir bağışçı ile eşleşerek yardım almaya başlıyor.

Bağışçı Olmak İçin Ne Yaparım?

Öğrenciler için yardım yapmak isteyen bağışçılar da sisteme kolayca kayıt olabiliyorlar. https://mugla.bel.tr/elele linkine tıklayarak açılan sayfada ‘Bağışçı ol’ butonuyla başlayan kayıt süreci sistemde talep edilen formların doldurulması ile sona eriyor. Bu sürecin ardından bağışçılar eşleştikleri öğrencilerin bilgileri için bekleyerek eşleşme tamamlandıktan sonra öğrencilere eğitim ya da barınma desteğinde bulunabiliyor.

Muğla’nın Fidanları projesine başvuru şartları ise şöyle:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-Muğla ili sınırları içerisinde ikamet etmek.

-Muğla’da devlet üniversitesinin örgün eğitiminde lisans programında öğrenimini sürdürüyor olmak.

-Öğrenimini sürdüren öğrenciler için 100’lük sistemde 70’in üzerinde, 4’lük sistemde ise 2,70’in üzerinde genel not ortalamasına sahip olmak.

-Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için yerleştiği bölümün puan türünde ilk 100.000’de olmak.

-Maddi bakımdan desteğe ihtiyacı olan ve ailede kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birini geçmemesi şartını taşımak.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

İlgili Haberler

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne proje ödülü

18:16 - Eğitim

Manisa CBÜ öğrencilerinden TEKNOFEST’te bir başarı daha

15:47 - Eğitim

Köyceğiz Meslek Yüksek Okulu öğrencisinin projesi desteklenmeye değer bulundu

14:34 - Eğitim

Manisa CBÜ’lü öğrencilerinden TEKNOFEST KKTC 2025’te birincilik başarısı

13:38 - Eğitim

Meslek yüksekokullarında akreditasyon başarısı

11:01 - Eğitim

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor