?>

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

  Muğla, Marmaris Kent Politikaları Derneği, Kızılkum koyundaki inşaat projesine karşı yürüttüğü davanın karar duruşması için halkı 12 Kasım’da bir araya çağırdı.

Marmaris - 2 yıl önce

Muğla’nın Marmaris Kent Politikaları Derneği, 2021 yılından bu yana Sinpaş’ın Marmaris Kızılkum koyunu betona dönüştürmesine karşı sürdürdüğü mücadelede önemli bir aşamaya gelindi. Dernek, hem ÇED izinleri hem de yapı ruhsatlarının iptali için açılan davalarda bilirkişi raporunun lehlerine geldiğini duyurdu. Bu raporun ruhsatların mevzuata aykırı bir şekilde verildiğini kanıtlar nitelikte mahkeme dosyasına girdiği açıklandı.

 

ÇIKACAK KARAR DİĞER DAVALARI DA ETKİLEYECEK

Davanın karar duruşması, 12 Kasım Salı günü saat 10.15’te Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde görülecek. Dernek, bilirkişi raporunun doğrultusunda verilecek bir kararın sadece Sinpaş’ı değil, diğer potansiyel yağmacıları da engelleyebileceğini belirtti. Yaşam alanlarını savunan herkesi, duruşmaya güçlü bir şekilde katılmaya davet ederek, Sinpaş’ı halkın karşısında yalnızlığa mahkum etmeye çağırdı.

 

MARMARIS MİLLİPARKI YARDIMA ÇAĞIRIYOR

 Dernek açıklaması şöyle: “Bildiğiniz gibi 2021 yılından beri Sinpaş’ın Marmaris Kızılkum koyunu betonbüke dönüştürmesine karşı zorlu bir mücadeleyi hep birlikte sürdürüyoruz. Hem ÇED izinleri hem de yapı ruhsatlarının iptal edilmesiyle ilgili dava süreçlerimiz devam ediyor.

Ruhsatların iptal edilmesi talebiyle açtığımız davada bilirkişi raporu lehimize gelmiş ve ruhsatların mevzuata aykırı biçimde verildiği mahkeme dosyasına girmişti.

Bu davanın karar duruşması 12 Kasım Salı günü 10.15’de, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Biliyoruz ki bilirkişi raporu doğrultusunda verilecek bir karar sadece Sinpaş’ı bağlamayacak, aynı zamanda sıradaki yağmacıların heveslerini de kursağında bırakacak.

Yaşam alanlarını savunan herkes, 12 Kasım Salı günü her zaman olduğu gibi güçlü biçimde duruşmaya katılalım, Sinpaş’ı halkın karşısında yalnızlığa mahkum edelim.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Develi’de anız yangını

2024-10-30 14:50 - Asayiş

Kaybolan alzaymır hastası ormanlık alanda bulundu

2024-10-29 12:46 - Asayiş

İlgili Haberler

Marmaris’te artan motosiklet kazaları endişe yaratıyor

16:54 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

16:54 - Marmaris

MARMARİS’İN DENİZİNDE İNSANDAN ÇOK TEKNE VAR

15:08 - Marmaris

Marmaris’in kırsal mahalleleri alarm veriyor 

17:20 - Marmaris

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

12:11 - Marmaris

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem