?>

ANTALYA GAZİPAŞA YAT LİMANI AÇILIŞ İÇİN GERİ SAYIMDA

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yapım çalışmaları sona yaklaşan yeni yat limanı, Türkiye'nin yat turizmine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Genel - 1 yıl önce

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde inşa edilen 208 yat kapasiteli yat limanının açılışı için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, limanın yapımında sona yaklaşıldığını ve projenin Antalya'nın turizmine büyük katkı sağlayacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Gazipaşa Yat Limanı'nı, devletin kasasından tek bir kuruş harcamadan inşa ettik ve bu liman sayesinde devletimize her yıl 1 milyon liranın üzerinde kira geliri sağlayacağız." dedi.

 

DENİZ TURİZMİNDE HIZLI ARTIŞ

Son yıllarda deniz turizminin hızlı bir şekilde arttığını belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin yat turizminde dünya çapında önemli bir yer edindiğini, Gazipaşa Yat Limanı'nın da Antalya'nın yat turizminde bir merkez haline gelmesini sağlayacak önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Yeni yat limanı, özellikle Akdeniz ve dünya çapında yatçıların ilgisini çekerken, Gazipaşa'nın ekonomik ve turistik potansiyelini de artıracağı vurgulandı.

 

YAT LİMANI 208 YAT KAPASİTELİ OLACAK

Bakan Uraloğlu, Alanya'da toplam 208 yat kapasitesine sahip olan bu yeni limanın, bölgedeki yat turizmi potansiyelini artıracağını belirtti. Ayrıca, Antalya'nın yat turizmine yönelik diğer önemli yatırımlarından biri olan 600 yat kapasiteli Demre Yat Limanı'ndaki çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi. Uraloğlu, "Gazipaşa Yat Limanı, Antalya'nın yat turizminden aldığı payı daha da artıracak. Bu yatırımlar, Antalya'nın dünya çapında yat turizmi için bir merkez haline gelmesini sağlayacak" diye konuştu.

 

YILDA 1 MİLYON LİRA KİRA GETİRİSİ SAĞLAYACAK

Gazipaşa Yat Limanı'nın Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edildiği ve bu sayede devletin kasasından para çıkmadan her yıl 1 milyon lira kira geliri sağlayacağı da verilen bilgiler arasında.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

MEDENİYETİN DOĞDUĞU YERİN GİZEMİ, GÖBEKLİTEPE

2024-11-18 13:07 - Gezi

AĞVA’DA SONBAHAR RENKLERİYLE HUZUR DOLU TATİL

2024-11-15 17:18 - Gezi

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

Altay’ın rakibi Sarıyer

2024-11-16 12:16 - Spor

İlgili Haberler

Öğrencilerin barınma imkanlarını güçlendirecek protokol imzalandı

16:46 - Genel

Uludağ’da zirve yarışı...Teleferik kuyrukları metrelerce uzadı

16:47 - Genel

Kaymakam Öztaş, kar mesaisinde olan ekiplerle bir araya geldi

16:34 - Genel

Kurallara uymayan işletmelere 21 milyon TL ceza kesildi

16:05 - Genel

Bozcaada ve Gökçeada’ya hafta sonu tüm feribot seferleri iptal edildi

16:08 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan