?>

"KAYIP" Belgeseli Marmaris'te büyük beğeni topladı

Muğla Marmaris'te gösterimi yapılan "KAYIP" belgeseli, 6 Şubat depreminin ihmalleri, dirençleri ve acı gerçeklerini gözler önüne serdi. Gösterimde, yönetmen ve oyuncularla yapılan söyleşi büyük ilgi gördü.

Marmaris - 10 ay önce

 Muğla'nın Marmaris ilçesinde, "KAYIP" adlı belgesel büyük bir beğeni topladı. Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Şubesi'nde gerçekleşen gösterime, Marmaris'teki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra belgeselin yönetmeni Gazi İsmailoğulları ve oyuncu Akan Atakan da katıldı. Gösterim sonrası, belgesel hakkında bir söyleşi düzenlendi.

Belgesel, 6 Şubat 2023 depremine odaklanarak, yaşanan felaketin gerçeklerini, ihmallerini ve halkın gösterdiği direnci ele aldı.

 

ARADAN 2 YIL GEÇTİ AMA ACILAR HALA TAZE

Gösterim sırasında yapılan açıklamalarda, 6 Şubat depreminin üzerinden iki yıl geçtiği, ancak kaybedilen binlerce canın acısının hala taze olduğu vurgulandı. Yaşananların kader olmadığı, sorumluların belli olduğu belirtilerek, “Kaybettiklerimizin hatırası, enkaz altından yükselen sesler ve göz göre göre gelen felakete karşı alınmayan önlemler hafızamızda silinmez izler bıraktı. Unutmadık! Yaşananların kader olmadığı, sorumluların belli olduğunu unutmadık. Rant ve ihmallerin bedelinin halka ödetildiği bu büyük yıkımı unutmaya da unutturmaya da niyetimiz yok” denildi.

Söyleşide ise "Unutmadık! Affetmiyoruz! Helalleşmiyoruz!" gibi güçlü mesajlar verildi. Depremzedelerin yaşadığı zorluklara, yaşanan çaresizliğe ve devletin ihmallerine karşı duyulan öfke dile getirildi.

 

AFFETMİYORUZ, HELALLEŞMEK MÜMKÜN OLMAYACAKGösteride yıkılan kentlerin, kaybolan mahallelerin ve yok olan hayatların hesabının sorulmadan, mevcut şartlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelerin sesi duyulmadan "helalleşmek" mümkün olmayacağı vurgulandı. Şu açıklama yapıldı: “Affetmiyoruz! Enkazın başındaki çaresizlik içinde bekleyenler, soğukta yardım almayı umut edenler, ‘nerede bu devlet’ diye feryat edenleri görmezden gelenleri affetmiyoruz. Helalleşmiyoruz! Yıkılan kentlerin, yok olan mahallelerin, kaybolan hayatların hesabı sorulmadan, mevcut çadırların, temel ihtiyaçları bile karşılayamayan depremzedelerin sesi duyulmadan, sorumlular yargılanmadan helalleşmiyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALATYA’YA ARAÇ DESTEĞİ

2025-02-10 12:44 - Ulaşım

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

İlgili Haberler

Kaymakam Kaya, Velilerle Bir Araya Geldi

17:00 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’ne AB’den 660 Bin Euro Hibe

15:48 - Marmaris

AK Parti Marmaris’ten Hanımeli Pazarı Ziyareti

14:03 - Marmaris

Marmaris Halk Masası’na 1 Yılda 5 Bin 820 Başvuru

16:41 - Marmaris

Marmaris’te Mutfaktaki Tehlikelere Karşı Bilinçlendirme

13:48 - Marmaris

Günün Manşetleri

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

16:59 - Asayiş

Ölümlü sarı serum olayında ilk duruşma görüldü

16:50 - Asayiş

FETÖ’ye üye olmaktan aranan şahsı polis yakaladı

16:29 - Asayiş

Bakan Kacır’dan Libya’ya taziye mesajı

15:48 - Genel

Eski komşusunu vuran kadın: "Evlenme isteğimi reddetti, vurdum"

15:37 - Asayiş