?>

MUĞLA NAK EKİBİ AFET HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Muğla NAK Arama Kurtarma Ekibi, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Ekipte görev yapan arama kurtarma köpeği Tayga, enkaz altındaki kayıplara ulaşma konusundaki yüksek hassasiyetiyle dikkat çekiyor.

Genel - 3 ay önce

Eğitmeniyle birlikte birçok zorlu görevde yer alan Tayga, başarılı arama çalışmalarıyla takdir topluyor."Maraş depremi sonrası Tayga'nın hikayesi başladı"Muğla NAK Arama Kurtarma Temsilcisi ve aynı zamanda Tayga'nın eğitmeni olan Pınar Dinlemez, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından arama kurtarma köpeği yetiştirmeye karar verdiğini belirtti. "Deprem sonrası Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nde görev yaptım. Daha önce bir köpeğimi kaybetmiş ve bir daha sahiplenmeyi düşünmüyordum. Ancak depremde yaşadıklarımız beni bir kez daha harekete geçirdi. Bir arama köpeği yetiştirmeye karar verdim ve bu süreçte Tayga ile yollarımız kesişti" ifadelerini kullandı.Belçika Malinois cinsi olan Tayga, daha yavruyken belirli testlerden geçirilerek arama köpeği olarak yetiştirilmek üzere seçildi. Merak duygusu, havlama refleksi ve oyuncağa olan ilgisi gibi çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak eğitime başlatıldı.

"AFAD sınavını ilk girişte başarıyla geçti"AFAD tarafından her yıl Eylül veya Ekim aylarında düzenlenen Köpekli Arama Timleri Sınavı'na katılabilmek için köpeklerin en az 18 aylık olması gerekiyor. Tayga, 2 yıllık yoğun bir eğitim sürecinin ardından bu sınava ilk girişte başarıyla geçerek sertifika almaya hak kazandı.Dinlemez, "Tayga'yı eğitirken AFAD birliklerinde eğitim aldık. Bursa, Afyon ve İzmir AFAD ekipleriyle çalıştık, enkaz alanlarında yoğun antrenmanlar gerçekleştirdik. Ayrıca Muğla AFAD da bize büyük destek verdi. Hem operasyonel anlamda hem de eğitim sürecinde önemli katkılar sundular" dedi."Kentsel ve Doğal alanlarda Arama Kurtarma görevlerinde yer alacak"AFAD'ın sertifikalı sınavı ağırlıklı olarak kentsel arama kurtarma üzerine olsa da Tayga, doğadaki kayıp arama operasyonlarında da aktif olarak görev alabiliyor.Dinlemez son olarak, "Depremlerde yıkılan binalarda, çöken yapılarda, pazaryerlerinde ve ulaşım alanlarında görev alabiliyoruz. Bunun yanı sıra doğada kaybolan bireyleri arama çalışmalarında da Tayga bizimle birlikte sahada yer alıyor. Alzheimer hastaları, yaşlı bireyler veya doğada kaybolan çocukların bulunması için de arama çalışmalarında Tayga'nın hassas burnu devreye giriyor" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

İlgili Haberler

İstanbul’da "Enstrümansız Okul Kalmasın Şenliği" düzenlendi

23:07 - Genel

Tekirdağ’da görev yeri değişen kaymakamlara veda programı düzenlendi

21:55 - Genel

Ticaret Bakanı Bolat, ayakkabı sanayisinin temsilcileriyle bir araya geldi

21:36 - Genel

Kastamonu’da nefes kesen uçak kazası tatbikatı

19:34 - Genel

MAGİNDER’den Zeynel Abidin Türbesi’ne anlamlı ziyaret

18:37 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş