?>

MARMARİS YANGINI SONRASI PAYLAŞIMA CEZA

Marmaris'te 2021 yılında çıkan yangın sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle ceza alan Kamil Yurtseven, yaşananları ve gerekçesini anlattı.

Marmaris - 1 ay önce

Marmaris'te yaşayan Kamil Yurtseven, 2021 yılında meydana gelen büyük yangınların ardından sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Marmaris Yenisayfa gazetesine konuşan Yurtseven, olayların perde arkasını ve mahkemenin verdiği kararı değerlendirdi.

Yurtseven, röportajında, yangın döneminde Marmaris'e gelen gazeteci İsmail Saymaz'ın İçmeler bölgesinde halkı devlet ve hükümet aleyhine kışkırtmaya çalıştığını iddia etti. Bu durumu gazetelerden ve sosyal medyadan takip ettiğini belirten Yurtseven, kendi sosyal medya hesabında "Devletle askerimizi, polisimizi karşı karşıya getiren vatan hainidir" şeklinde bir paylaşım yaptığını söyledi.

Bu paylaşımı nedeniyle hakkında dava açıldığını ifade eden Kamil Yurtseven, 17 bin lira avukat masrafı ve 1700 lira da devlete olmak üzere toplam 18 bin 700 lira ceza ödemeye mahkum edildiğini, bu rakamın şu anda 27 bin liraya yükseldiğini dile getirdi. Cezanın gerekçesi olarak, Kamil Yurtseven’in sayfasında "vatan hainidir bunlar" şeklinde paylaşım yapması gösterildi.

Yurtseven, "Eğer bu yaptığım şey ceza almamı gerektiriyorsa ben milliyetçiyim, bu cezayı kabul ederim. Benim amacım vatandaşlarımız ve polisimiz karşı karşıya gelmesinler diye ortamı yumuşatmaktı," şeklinde konuştu.

Ayrıca İsmail Saymaz'ın Gezi olayları nedeniyle tutuklandığını belirten Yurtseven, Saymaz'ın gittiği her yerde vatandaşı devlete karşı tahrik ettiğini öne sürdü. Bu nedenle kendisinin de İsmail Saymaz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdiğini açıkladı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

MFÖ hayranlarına sürpriz albüm

2025-03-20 16:44 - Magazin

Ortaca'da Türk Mutfağı Kursu

2025-03-18 15:55 - Eğitim

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

İlgili Haberler

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

15:09 - Marmaris

Bisiklet Turu Marmaris'i Felç Etti

14:24 - Marmaris

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

14:23 - Marmaris

Marmaris'te Sağanak Yağış Etkisini Sürdürüyor

14:13 - Marmaris

Başkan Ünlü'den Engelli Çocuklara Müjde

12:27 - Marmaris

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş