?>

MİLLETVEKİLİ DERİCİ, YIKIM OLAYINI GÜNDEME GETİRDİ

  Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Muğla’nın Dalaman ilçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından CHP’ye geçen belediyeye yönelik dikkat çekici bir yıkım operasyonunu TBMM gündemine taşıdı.

Genel - 1 gün önce

Öneş Derici, önceki AK Parti yönetimi döneminde yaklaşık 10 milyon TL harcanarak inşa edilen sahil sosyal tesislerinin, “kaçak yapı” gerekçesiyle hiçbir tebligat yapılmaksızın adeta bir cezalandırma refleksiyle yıkıldığını vurguladı.

İnşa sürecinde yıllarca işlem yapılmadı, CHP gelince bir sabah ansızın yıkıldı

Öneş Derici, Orman Genel Müdürlüğü’nün yıkım kararının siyasi saiklerle verildiğini öne sürerek, “AKP’li belediye bu tesisi ruhsatsız inşa etti, o dönemde ne uyarı yapıldı ne işlem. Seçim sonrası CHP yönetimi göreve geldi, hiçbir bilgilendirme ya da çağrı yapılmadan, sabah baskınıyla 10 milyonluk kamu yatırımı yerle bir edildi. Bu, hukuk değil, siyasi intikamdır” dedi.

Çifte standart ve kamu zararının hesabını kim verecek?

Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici; “Kamu kaynağıyla yapılmış bir yapının hukuki süreci tamamlanmadan, siyasi gerekçelerle yıkılması açık bir kamu zararıdır. Bu zararın hesabını kim verecek?” diye sordu.

Konuyu TBMM’ye taşıyan Öneş Derici, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

Dalaman Belediyesi tarafından 10 milyon TL harcanarak yapılan söz konusu sahil tesisi, inşa edilirken Orman Genel Müdürlüğü’nden herhangi bir izin alınmış mıdır? Alınmadıysa, neden o dönemde yasal işlem yapılmamıştır? Tesisin kaçak olduğu tespiti, hangi tarihte ve hangi gerekçelerle yapılmıştır? Bu tespite ilişkin denetim raporları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır? Belediye yönetimi değişmeden önce tesise dair herhangi bir yıkım kararı ya da tebligat yapılmış mıdır? Yıkım kararının alınmasında belediyenin siyasi yönetiminin değişmesi etkili olmuş mudur? Bu konuda herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Yaklaşık 10 milyon TL kamu kaynağı harcanarak inşa edilen bir tesisin yıkılması sonucu oluşan toplam kamu zararı hesaplanmış mıdır, hesaplanmışsa sonuçlar kamuoyuyla ne zaman paylaşılacaktır?
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

Başsavcı Yasin Emre öğrencilerle bir araya geldi

2025-05-21 17:15 - İnsan

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

İlgili Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Beş hizmet kolumuzu ilgilendiren koruyucu giyim kazanımımız birçok kurumda verilemiyor"

19:12 - Genel

Provası bile heyecanlandırdı: Aydınlılar heyecan ve merakla izledi

17:56 - Genel

Sabiha Gökçen Havalimanı Flyadeal’ın ilk Riyad uçuşunu karşıladı

18:01 - Genel

Çatak’ta yılsonu sergisi

18:04 - Genel

Burhaniye’de yaralı baykuş, milli parklar şefliğine teslim edildi

18:04 - Genel

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi