?>

BACAĞI KIRILDI HAYATININ SONU OLDU

Marmaris’te yaşayan 81 yaşındaki Nermin Alabay, geçtiğimiz ay katıldığı bir etkinlikte düştü. Düşmesinin ardından hastaneye sevk edilen kadının talihsizlikler peşini bırakmadı ve hayatını kaybetti. Ailesi ihmal iddiası ile hukuk mücadelesini başlattı.  

Marmaris - 8 saat önce

16 Ekim tarihinde Marmaris belediyesi çok amaçlı salonda dengesini kaybederek düşen ve kaldırıldığı Marmaris devlet hastanesinde tedavisi başlayan Nermin Alabay’ın sağlık durumu fenalaşınca yoğun bakım ünitesi için Fethiye’ye sevk edildi ancak yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.

Doktorlar, Marmaris Devlet Hastanesinde sağ dizinden ameliyata alınan Alabay’ın, operasyonun ardından yoğun bakıma yatırılması gerektiği belirttiler. Ancak hastanede yoğun bakımda yer bulunmadığı gerekçesiyle Fethiye Devlet Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. Sevk sırasında birden sağlık tablosu bozulan Alabay’ın sevk edildiği hastanede hayatını kaybettiğini ve ne yazık ki cansız bedenini aldıklarını ifade ettiler.  Talihsiz kadının eşi, Kızı Yasemin Alabay ve yeğeni Gamze İlbaş, Nermin Alabay’ın hayati bir organında sorun bulunmadığını, yalnızca kırık ameliyatı geçirdiğini belirterek ölümünün ardından büyük bir şok yaşadıklarını belirttiler.  Aile, sürece dair ihmal şüphesi bulunduğunu iddia ederek, yetkililerin olayı tüm yönleriyle incelemesini ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini vurguladı.

‘ihmal varsa sorumlusu ceza alsın’

Acılı aile, devlet hastanesinin önünde yaptıkları açıklamada, gerekli şikâyetleri yaptıklarını ve dava sürecini başlattıklarını belirterek  “Annemizin ölümünde bir ihmal varsa, hastane yönetimi ihmali olan herkesi tespit edip gereğini yapmalıdır. Biz sadece adalet istiyoruz, başka anneler de ölmesin’’ dediler.

‘bacağındaki kırık ölüm sebebi olmamalı’

Süreçle ilgili konuşan Nermin Alabay’ın yeğeni Gamze İlbaş ‘’ Bugün burada bulunma sebebimiz hastamızın yaşamsal olmayan bir organdan ameliyat nedeniyle yani bacağındaki kırığı nedeniyle buraya getirilmesi ama yapılan ameliyat sonucu hastamızı kaybetmemizdir. Bizim amacımız eğer bu operasyon sırasında hastamızın burada bulunduğu sürede herhangi bir ihmal, bir hata varsa bunun gerektiği şekilde sorgulanmasıdır. Şayet bir ihmal var ise sorumlularla ilgili bir bilginin bize verilmesi ve gerekenin yapılması talebimizdir’’ dedi. Acılı aile kendilerinin böyle bir acı yaşadığını başka kimsenin başına gelmesini istemedikleri için bu davanın peşini bırakmayacaklarını ifade ederek sağlık çalışanlarına saygılarının çok büyük olduğunu da eklediler.

Haftanın Öne Çıkanları

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

AK Parti Marmaris ilçe başkanı Aravi: “Esnafa engel olmayın”

2025-10-31 18:00 - Marmaris

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

Ormalık alanda mahsur kalan vatandaş 4 saatlik çalışma sonunda kurtarıldı

2025-11-02 00:27 - Asayiş

Muğla Hokey Cumhuriyet Kupası’nda şampiyonlar belli oldu

2025-11-03 12:16 - Spor

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

15 Kilometrelik Söğüt–Bayır Yolu Trafiğe Açıldı

2025-11-03 14:44 - Marmaris

İlgili Haberler

MARMARİSLİ GENÇLERDEN ÇİN'DE SANAT ZİRVESİ

17:14 - Marmaris

Kaymakam Kaya’dan Çamlı Mahallesi ziyareti

16:58 - Marmaris

Marmaris’te Binlerce Öğrenci İçin Tatil Zili Çaldı

16:47 - Marmaris

MARMARİS’TE 'ATA’YA SAYGI GECESİ'

15:29 - Marmaris

MARMARİS EVREN PAŞA ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE’YE BARIŞ MESAJI

13:09 - Marmaris

Günün Manşetleri

Bakan Fidan, Roman mevkidaşı ile görüştü

14:23 - Siyaset

Türk Telekom geleceğin şehirlerini 5G ile inşa edecek

13:36 - Ekonomi

FETÖ operasyonunda biri kamu görevlisi 2 kişi yakalandı

13:33 - Asayiş

Gastronominin profesyonelleriyle buluştu

13:30 - Genel

Oltayla yakalanan deniz levreği 9 bin liraya satıldı

13:19 - Ekonomi