?>

Marmaris’te yaban domuzları parkları bahçeleri talan ediyor 

Marmaris’te yaban domuzları şehir merkezine kadar inerek parkları ve bahçeleri adeta talan ediyor. 

Marmaris - 4 ay önce

Yerleşim yerlerinde gün be gün artan sayıları çevre sağlığı ve vatandaş güvenliği açısından ciddi riskler ortaya çıkartıyor. Son dönemde özellikle park ve yeşil alanlarda yaban domuzlarının toprağı eşeleyip bitki örtüsünü yok ettiği, oyun alanlarını kullanılamaz hale getirdiği Marmaris yaşayanlarının en çok şikâyet ettikleri konular arasında yer almaya başladı. Bahçelerde yapılan düzenlemeler bozulurken hayvanların geride bıraktığı salya ve dışkı, hem hijyen hem de halk sağlığı açısından çok büyük riskler oluşturuyor. 

Marmaris yaşayanı E. D. ‘’ domuzlar dün gece yine bahçeme girmişler yetiştirdiğim sebzeleri, bahçemi talan etmişler. Biz artık ne yapacağımızı bilmez olduk. Bahçemin duvarlarını yükselttim bu onları durdurmadı yine bahçeme girip talan ettiler. Bazı komşularımız hala beslemeye devam ediyor. Yapmayın diye uyardığımızda da hayvan düşmanı ilan ediliyoruz. Dişimizle tırnağımızla yetiştirdiğimiz sebzelerimiz bir gecede talan ediliyor. Yeter artık yetkililer bu hayvanları besleyen kişilere ağır cezalar vermesi gerekiyor ki bursunlar’’ sözlerini ifade etti. Çocukları ile dilediğince parklarda vakit geçirmenin bu dönemde zorlaştığını ifade eden Marmaris yaşayanı Emel M. ‘’ ben çocuklarımla parka gidemez oldum. Acaba hastalık bulaşır mı acaba domuzlar hala oradamıdır? Diye düşünmekten çocuklarımın en sevdiği yerlerden biri olan parka adım daha atamaz olduk. Bu hayvanlar sadece geceleri değil gündüzleri de oradalar. Artık deniz kenarındaki parklarda bile sıkça görmeye başladık. Korkuyoruz çocuktur illa ki bir şey yemek ister dışarıda ama biz Domuzlar ellerindeki yiyeceğe saldırır diye korkmaktan rahat hareket edemiyoruz’’ dedi. 

Bir başka Marmaris yaşayanı Hüseyin Ö. ‘’ Ben Marmaris’e yaklaşık yedi sene önce geldim. Yani Pandemi öncesinde Marmaris’e yerleşmiştim az çok yaban hayatı bilgim de var. Evet, bu hayvanlar Pandemi dönemi’nde özellikle insanların yaşam alanlarına inmeye başladılar ancak daha sonrasında bu kadar popülasyonlarının artmasının tek sebebi yine biz insanlar olduk. Şu algıya kapıldık aç kaldılar hayır aç kalmadılar doğanın bir dengesi vardır, bir besin zinciri ve biz bu zincirden büyük ölçüde yaban domuzlarını besleyerek kopardık. İşte bu da önümüzdeki senelerde bizlere daha büyük sorunlar yaşatmaya başlayacak. Çok küçük bir örnek vermem gerekirse Yaban domuzlarını kurtlar avlar kurtlar avlayacak hayvan bulamazsa ne yapmaya başlayacak iz sürmeye o iz peki onları nereye getirecek domuzların indiği şehir merkezlerine. Bunun örneklerini görüyoruz, mesela geçtiğimiz birkaç hafta önce Muğla’nın ve Türkiye’nin belli bölgelerinde kurtlar şehir merkezlerine çok yakın yerlere inmeye başladı. Buradan demem o ki bu hayvanlar evcil hayvan değildir yaban hayvanıdır elle ve insan yiyeceği ile beslenmemelidir’’ sözlerini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

YALANCIBOĞAZ YOLU TAMAMLANDI

2026-01-24 12:14 - Ulaşım

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Başkan Demirel'den Sakar Altı–Sakar Üstü açıklaması

2026-01-26 14:15 - Gündem

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Galatasaray’ın yeni transferi Noa Lang, İstanbul’a geldi

2026-01-23 01:56 - Spor

Ankara’dan dünyaya açılan metal grubu: DRAGONBORN

2026-01-25 14:54 - Magazin

İlgili Haberler

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

11:31 - Marmaris

MARMARİS’TE ORMAN YANGINLARINA KARŞI YOĞUN MESAİ

17:22 - Marmaris

MARMARİS'İN TEMİZLİK EMEKÇİLERİNDEN MESAJ

14:19 - Marmaris

MARMARİSLİ ÖĞRENCİLER DÜNYA FİNALLERİNE GİDİYOR

12:56 - Marmaris

Hisarönü’nde sörf sezonu hareketlendi

15:30 - Marmaris

Günün Manşetleri

İpek Yolu’nda turizm hamlesi

17:04 - Kültür Sanat

Tuna Tunca’nın hedefi Kuzey Kanalı

14:56 - Spor

Antikacılar yazı karşılıyor

14:51 - Kültür Sanat

Alanya Limanı’nda savaş gemilerine yoğun ilgi

14:43 - Genel

Bakan Şimşek: "Nisanda yıllıklandırılmış cari açık 37 milyar dolar gerçekleşti"

14:15 - Ekonomi