Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün yaşanan yangın felaketinin ardından ortaya çıkan manzara, "Bu kadarından da pes" dedirtti. Dün çarşı merkezindeki 36. Sokak'ta meydana gelen yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri, dar sokaklara gelişi güzel park edilen motosikletler nedeniyle olay yerine girmekte büyük zorluk yaşamıştı. Ancak yaşanan bu tehlikeli tecrübeye rağmen bugün hemen bir üst caddede kaydedilen görüntüler, vurdumduymazlığın aynen devam ettiğini gözler önüne serdi.
Evlerin Girişi Kapatıldı: "Ne İtfaiye Girebilir Ne Ambulans!"
Yangının hemen ertesi günü benzer bir duyarsızlıkla karşı karşıya kalan bir mahalle sakini, evinin önüne ve bina girişine adeta duvar ören motosikletler yüzünden dışarı çıkamadı. Kapısının önünün tamamen işgal edilmesine isyan eden vatandaş, dün yaşanan facianın eşiğinden dönülmesine rağmen hiçbir şeyin değişmediğini belirterek duruma şu sözlerle tepki gösterdi:
"Daha dün burada büyük bir yangın atlattık ve motorlar yüzünden itfaiye içeri giremedi. Bugün ise benim evimin girişi, bina kapım tamamen motosikletlerle kapatılmış durumda. Buradan dışarı adım atamıyorum. Yarın bir gün burada yine bir afet olsa, Allah korusun bir sağlık problemi yaşansa buraya ne ambulans girebilir ne de itfaiye ulaşabilir. İnsanların bu vurdumduymazlığı bizi canımızdan edecek."
Marmaris'in dar sokaklarında kronikleşen ve afet anlarında can güvenliğini doğrudan tehdit eden bu motosiklet parkı kaosuna karşı, ilçe emniyet ve zabıta ekiplerinin bir an önce kalıcı ve caydırıcı önlemler alması bekleniyor.