?>

Narkokapan Konya operasyonunda 421 gözaltı

KONYA'DA 3 BİN 319 POLİSİN KATILDIĞI "NARKOKAPAN KONYA" OPERASYONU DÜZENLENDİ. İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA OPERASYONUN ARDINDAN KONYA'YA GELDİ. BAKAN YERLİKAYA, KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE BERABERİNDE KONYA VALİSİ İBRAHİM AKIN, EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ MAHMUT DEMİRTAŞ, KONYA İL EMNİYET MÜDÜRÜ MAKSUT YÜKSEK VE YETKİLİLERİN KATILIMIYLA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Asayiş - 2 ay önce

Konya merkezli 12 ilde 3 bin 319 polisin katıldığı "Narkokapan Konya" operasyonu düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 338 farklı adrese eş zamanlı baskın yapılan operasyonda 421 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Konya merkezli 12 ilde sabah erken saatlerinde 338 farklı adrese operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun ardından Konya’ya geldi. Bakan Yerlikaya, Konya Emniyet Müdürlüğünde beraberinde Konya Valisi İbrahim Akın, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek ile emniyet yetkilileri ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Bakan Ali Yerlikaya, bu sabah Konya’da; en kapsamlı uyuşturucu operasyonlarından biri olan, ’Narkokapan Konya’yı başarıyla icra ettiklerini belirterek, "Hazırlık safhası tam 4 ay süren bu operasyon, bakanlığımızın planlama, istihbarat ve icra kabiliyetinin somut bir göstergesidir. Hedefimiz; özellikle gençlerimize musallat olan, hem internet tabanlı haberleşme platformları üzerinden, hem de mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan, ’torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarıydı. Konya merkezli 12 ilimizde düzenlenen operasyona; 3 bin 319 kahraman polisimiz, 542 ekibimiz, 16 özel eğitimli narkotik dedektör köpeğimiz,1 İHA ve 1 helikopterden oluşan hava destek unsurlarımız katıldı. Eşzamanlı olarak 338 farklı adrese baskın düzenledik ve 421 şahsı gözaltına aldık. Operasyonumuz sahada devam ediyor. Örgütlü yapıları, lojistik ağları ve aracılık eden torbacıları tek tek enseliyoruz. Uyuşturucu meselesini; milletimizin geleceğini hedef alan, gençlerimizin umutlarını çalan, toplumsal yapımızı içten içe kemiren bir saldırı olarak görüyoruz. Bu illet, sadece bireyleri değil, toplumların köklerini zehirlemeye çalışan bir tehdittir. Dünyanın en sinsi düşmanlarından biri olan bu maddeye karşı, özellikle göz bebeğimiz evlatlarımızı korumak, bizim için bir tercih değil, bir milli görevdir. Bu anlayışla, İçişleri Bakanlığı olarak uyuşturucuya karşı, amansız bir mücadele veriyoruz" dedi. "Geleceğinizi, hayallerinizi zehirleyecek hiçbir şeye prim vermeyin"

Gençlere seslenen Bakan Yerlikaya, "Geleceğinizi, hayallerinizi zehirleyecek hiçbir şeye prim vermeyin. Yardıma ihtiyacınız olduğunda yalnız değilsiniz; devletimiz yanınızdadır. Biz yanınızdayız. Anne ve babalar çocuklarınızdaki en küçük değişikliği, sosyal çevrelerindeki işaretleri, asla hafife almayın. İhmal, bir ailenin en büyük pişmanlığı olur. Unutmayın: evlatlarımıza birlikte sahip çıkacağız. Mahallelerimizi birlikte koruyacağız. Bu mücadeleyi birlikte vereceğiz. Konya’dan tüm vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum. 112 Acil Çağrı Merkezimiz emrinizde. UYUMA ve NARVAS uygulamalarımız emrinizde. Şüpheli bir durum mu var, bize bildirin, biz gereğini yapalım" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Kazada ölen Mehmet Çetinpolat son yolculuğuna uğurlandı

15:15 - Asayiş

Kilis’te hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 5’i ağır, 6 yaralı

15:14 - Asayiş

Avcılar’da trafik kazası sonrası taraflar arasındaki hasar tartışması cinayetle bitti: Şüpheliler yakalandı

15:12 - Asayiş

Eskişehir’de hakeme saldırı kameraya yansıdı

15:08 - Asayiş

Park halindeki motosiklet çalındı

15:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Menteşe’de Araçlar Artık Yağmur Suyla Yıkanıyor

13:50 - Ekonomi

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

17:01 - Asayiş

486 öğrenciye trafik ve çevre bilinci eğitimi verildi

16:11 - Eğitim

Minik Elif yaşam mücadelesini kaybetti

16:09 - Asayiş

Büyükşehir Kaçak Hafriyatla Mücadelede Denetimleri Sürdürüyor

15:48 - ÇEVRE