?>

Nebi Hatipoğlu: "İnsan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi?"

Eskişehir'de bir okulla ilgili onaylanan plan tadilatının odunpazarı belediyesi'nin açmış olduğu dava sonucu yürütmesinin durdurulduğunu belirten ak parti eskişehir milletvekili nebi hatipoğlu, "insan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi? " diyerek tepkisini dile getirdi.

Siyaset - 12 ay önce

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehir’de bir okulla ilgili onaylanan plan tadilatının Odunpazarı Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucu yürütmesinin durdurulduğunu belirtip, "İnsan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Milletvekili Nebi Hatipoğlu, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Hatipoğlu, açıklamasında, "Risk taşıdığı için yıkım kararı verilen Osmangazi Ortaokulu binası önce Osmangazi İlkokulu binasına taşınıp, ardından Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nun boşalttığı binaya taşınarak burada eğitim-öğretimini sürdürüyor. Odunpazarı Belediyesi’nin daha önceden yaptığı imar planı değişikliği sebebiyle okulun yıkılıp yeniden yapılması için inşaat ruhsatı alınamayacağından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’ne plan tadilatı başvurusu MEB tarafından yapılıyor. Bakanlığımızın, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan plan tadilatına, Odunpazarı Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucu Eskişehir İdare Mahkemesi’nin Kararı ile yürütmesi durduruluyor. Peki ne oluyor? Öğrenciler, aileler ortada kalıyor. Şimdi belki de yıllar sürecek bir dava ile devletimiz çok ihtiyaç olan bu okul binasını yapamıyor. Şimdi sizlere soruyorum; insan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Dua ile Çay, Şifa ile Sohbet

2025-01-13 09:40 - İnsan

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç: "2025 yılında arabuluculuk ile 1 milyon 124 bin 200 dosyada uzlaştırma sağlandı"

19:56 - Siyaset

MİT Başkanı Kalın, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov ile bir araya geldi

19:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

15:55 - Siyaset

Bakan Yardımcısı Aydın: "2026, Adaletin ve kardeşliğin güçlendiği bir eşik olacak"

14:53 - Siyaset

Kahta Belediyesi’nden kar yağışına karşı seferberlik

14:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan