?>

Nemrut Kalderası’na zirve yürüyüşleri başladı

Bitlis'in eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan nemrut kalderası, ilkbahar mevsiminin gelişiyle birlikte doğa severlerin ilgi odağı haline geldi.

Gündem - 3 gün önce

Bitlis’in eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Nemrut Kalderası, ilkbahar mevsiminin gelişiyle birlikte doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi.

Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırlarında yer alan kaldera, zirve yürüyüşü yapmak isteyen gezginleri ağırlamaya başladı. Ahlat ilçesinden yola çıkan dört doğa tutkunu, sabahın erken saatlerinde Serinbayır köyünden zirveye doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık üç saat süren zorlu parkur boyunca hem doğanın uyanışına tanıklık eden hem de tertemiz havayı soluyan doğaseverler, kalderanın zirvesine ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. Zirveye varan doğaseverler, Nemrut Kalderası’nın büyüleyici manzarası karşısında yorgunluklarını unuttu.

Doğa yürüyüşüne katılan Abdulalim Tandoğan, Nemrut Kalderası’nın yalnızca Bitlis’in değil Türkiye’nin en önemli doğal miraslarından biri olduğunu ifade etti. Tandoğan, "Bizler şu an Nemrut Dağı’nın zirvesindeyiz. Nemrut Dağı Bitlis’in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçelerinin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Dünyanın en büyük ikinci volkanik gölü burada. Nemrut Dağı’nın zirvesine çıktığınızda Van Gölü hemen ayağınızın altında, arkasında hemen Nazik Gölü. Tatvan, Ahlat ve hatta buradan Van’a kadar görebiliyorsunuz. Nemrut Dağı turizm açısından Doğu Anadolu’nun gezilip görülmesi gereken bir yeri. Buradan özellikle seslenmek istiyorum vatandaşlarımıza, fırsat buldukça mutlaka gelip burayı görmeleri gerekiyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

MENESA EFNAN İÇİN MARMARİS ELELE

2025-05-27 15:43 - Marmaris

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

İlgili Haberler

Bu balın azı şifa, fazlası tehlike

09:16 - Gündem

Don afetinin rekolteyi düşürdüğü kirazda hasat vakti

09:09 - Gündem

Kaçarak çamura saplanan kurbanlık koyunları itfaiye kurtarıldı

09:12 - Gündem

Sütey Yaylası bahar çiçekleriyle renklendi

09:07 - Gündem

Erzurum’da 391 işletme denetim

08:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Konyaspor, Fenerbahçe Karşısında Erken Üstünlük Sağladı

16:17 - Spor

4 Yıl Sonra Gelen Umut

16:16 - Sağlık

Almanya'da 41 Yıl Çalışan Babanın Düğün Vizesi Kabusu!

16:01 - İnsan

2 işçi yangından atlayarak kurtulmaya çalıştı

16:01 - Asayiş

Bakan Tekin Van'da İnci Kefali Göçünü Yerinde İnceledi

15:56 - Siyaset