?>

Nevşehir’de Ramazan öncesi denetimler sıklaştırıldı

RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE NEVŞEHİR TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ; KENT GENELİNDE MARKET, FIRIN, KASAP VE RESTORANLARDA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI.

Genel - 4 ay önce

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Nevşehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri; kent genelinde market, fırın, kasap ve restoranlarda denetimlerini sıklaştırdı.

Gerçekleştirilen denetimlerde, ürünlerin raf fiyatları ile kasa fiyatları karşılaştırılırken, fahiş fiyat uygulamaları da mercek altına alındı. Fırınlarda ekmeklerin gramajları tartılarak kontrol edilirken, kasap reyonlarındaki fiyatlar ile kasadaki fiyatların uyumu denetlendi. Restoranlarda ise girişte fiyat tarifesinin bulunup bulunmadığı, masalarda QR kod uygulaması ile birlikte fiyat listesinin yer alıp almadığı ve servis ücreti alınıp alınmadığı kontrol edildi. Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt yaptığı açıklamada; "Vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi için bugün olduğu gibi her gün denetimlerimize devam ediyoruz. Ramazan ayı boyunca da denetimlerimiz sürecek. Gıda, hijyen ve fiyat artışları kontrollerimiz altında olacaktır. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştıklarında ALO 175 Tüketici Hattı’nı arayarak şikâyetlerini bildirebilirler. Biz de günlük olarak denetimlerimizi yapmaktayız" dedi.

Tüketici Şerife Baytın ise denetimlerin kendisini memnun ettiğini belirterek, "Ekmek almak için geldiğim sırada Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. Ekmeklerin tartılarak gramajlarının kontrol edilmesi çok hoşuma gitti. Aniden yapılan bu denetim beni mutlu etti. Bu denetimlerin daha da sıklaştırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. İşletme sahibi İbrahim Alakoç da, "Ticaret İl Müdürlüğü’nün her hafta düzenli olarak yaptığı denetimlerden memnunuz. Ramazan ayı öncesi fiyat artışı olmayacağını düşünüyorum. Fiyatların sabit kalacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

YALANCIBOĞAZ YOLU TAMAMLANDI

2026-01-24 12:14 - Ulaşım

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Ankara’dan dünyaya açılan metal grubu: DRAGONBORN

2026-01-25 14:54 - Magazin

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Gelibolu’da yeni feribot iskelesi hizmete açılıyor

21:38 - Genel

Otomobile kumrunun yuva yaptığını görünce tamiri bıraktı

21:13 - Genel

Van’da düğün yapanların yeni tercihi altın görünümlü setler

20:24 - Genel

Fethiye’nin gözde plajına bayramda 18 bin 870 ziyaretçi

19:39 - Genel

Vali Aydoğdu başkanlığında 33. Birim Amirleri Toplantısı yapıldı

19:35 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem