?>

Niğde Belediyesi ekipleri kayıt dışıyla mücadelesini sürdürüyor

Niğde belediyesi işletme ve iştirakler müdürlüğü’ne bağlı hal zabıta denetim ekipleri, kayıt dışı ürünlerin engellenmesi için denetimlerini sürdürüyor.

Ekonomi - 8 ay önce

Niğde Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı hal zabıta denetim ekipleri, kayıt dışı ürünlerin engellenmesi için denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, hem üreticinin hem de tüketicinin haklarını korumak için şehrin giriş ve çıkışlarında kontroller gerçekleştiriyor. Kontroller elektronik olarak ‘Hal Kayıt Sistemi’ ile denetleniyor. Meyve ve sebzenin üreticisinden başlayıp hale kadar uzanan sürecinin kayıt altında tutulduğu sistem, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Yaş Sebze ve Meyve Haline bağlı zabıta ekipleri tarafından kontrol ediliyor. ‘Hal Kayıt Sistemi’ ile meyve ticaretine ilişkin güncel veri tabanı, sebze ve meyve ticaretinin elektronik ortamda takibi, toptancı halleri arasında ortak bilgi paylaşımı yapılırken, kayıt dışılığının da önüne geçiliyor. Bu denetimlerde; evraklar kontrol edilirken, bildirim belgesi ve faturası olmayanlar uyarılıyor, ürünlerin kayıt altına alınması sağlanıyor. Böylece devletin aldığı pay korunurken hem de kaçak ürünlerin satılmasına engel olunuyor.

5957 Sayılı Hal Kanunu gereği Niğde Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı hal zabıta denetim ekiplerince belirli gün ve yerlerde sevkiyatı gerçekleştirilen ürünler için yapılan rutin denetlemelerde hal kayıt sistemine bildirimi yapılmayan belgesiz ve künyesiz ürünlerin şehre girişinin ve çıkışının önüne geçilmesi, kayıtlı üreticinin hakkının korunması öte yandan da vatandaşların sağlıklı, kayıtlı ürünler tüketmesi hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Sıfır telefon yerine tamir arttı

12:51 - Ekonomi

Çay üreticileri yaş çay sezonu için hazırlıklarını tamamlıyor

12:20 - Ekonomi

Van’ın tescilli lezzeti taze otlu peynir raflardaki yerini aldı

11:52 - Ekonomi

Ayvalık’ta "Sıfır Atık Mutfak" projesi ev ekonomilerine destek olacak

11:48 - Ekonomi

n11’den Anneler Günü’ne özel hediye seçenekleri

10:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan