?>

Niğde’de şehit yakınları için anlamlı proje

'cennet vatan uğruna can veren kahramanlarımız projesi' tanıtıldı

Genel - 10 ay önce

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ’Cennet Vatan Uğruna Can Veren Kahramanlarımız Projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden destek aldı.

Hazırlanan proje, dernek binasında düzenlenen programla tanıtıldı. Vali Cahit Çelik, İçişleri Bakanlığı’nın her yıl sivil toplum kuruluşlarına destek sağladığını belirterek, "Biz, şehit yakınlarımıza her türlü imkanı sunmak için gayret ediyoruz. Bu proje sayesinde hem çevre illerden gelecek şehit ailelerimiz Niğde’nin tarihi ve turistik mekanlarını görme fırsatı bulacak, hem de Niğde’deki şehit ailelerimiz Mardin ve Şanlıurfa’ya giderek farklı şehirleri tanıyacak. Şehit yakınlarımızı en iyi şekilde ağırlamak, bizim en temel görevimizdir" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise şehit ailelerini kutsal emanet olarak gördüklerini ifade ederek projenin önemine dikkat çekti. Özdemir, "Bu proje sadece Niğde’deki ailelerimizi değil, farklı illerdeki şehit yakınlarını da şehrimizde misafir etme imkanı sağlayacak. Onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Ayrıca Niğde’deki ailelerimiz için de çeşitli geziler düzenlenecek. Projemiz, İçişleri Bakanlığı’mızın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Niğde Belediyesi ve Valiliği’mizin iş birliğiyle hayata geçiriliyor" şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir de proje ile ilgili bilgi vererek, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Demir, "İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi’ne projemize sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Belediyemizin desteğiyle şehit ailelerimiz için piknik programı organize edeceğiz. İç Anadolu’daki şehit aileleri derneklerini Niğde’de misafir ederek bir günlük konaklamalı kültürel ve tarihi geziler düzenleyeceğiz. Böylece Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, şehit ailelerimiz için Mardin ve Şanlıurfa’ya gezi planlıyoruz. Projemizin toplam maliyeti 509 bin lira, bunun 144 bin lirasını ise Niğde Belediyesi karşılayacak" dedi.

Tanıtım toplantısına Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Kesler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Düzceli milli halterci Şevval İnce, Asya şampiyonu oldu

2025-09-07 15:48 - Spor

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

Muğla Turizminde Alarm Zilleri Çalıyor

2025-09-09 10:46 - Turizm

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Bingöl’de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi

2025-09-11 14:37 - İnsan

İlgili Haberler

Sanatçı Hüseyin Altın vefatının 10. yılında Sultangazi’de dualarla anıldı

22:03 - Genel

Gökçe Sahili’nde kite tartışması yeniden alevlendi 

20:20 - Genel

Kayseri’de GÖKTİM Melikgazi Dener Makina Teknoloji Atölyesi açıldı

19:47 - Genel

Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde Çorum’un en iyi leblebileri yarıştı

18:15 - Genel

Ardahan Valisi Yamlı görevine başladı

18:17 - Genel

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş