?>

Nilüfer’de aşure bereketi

Nilüfer belediyesi, muharrem ayıyla birlikte geleneksel aşure ikramlarına başladı. Bolluk ve bereketin simgesi olan aşure, 25 temmuz’a kadar ilçenin 30 farklı mahallesinde kurulan pazar alanlarında vatandaşlara dağıtılacak. Nilüfer belediyesi, paylaşma ve bereket ayı olan muharrem ayının manevi atmosferini tüm kente yaymak amacıyla geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımlarına bu yıl da devam ediyor. Nilüfer belediyesi bu kapsamda, 25 temmuz’a kadar 30 mahallede vatandaşlara aşure ikram edecek.

İnsan - 2 ay önce

Nilüfer Belediyesi, Muharrem ayıyla birlikte geleneksel aşure ikramlarına başladı. Bolluk ve bereketin simgesi olan aşure, 25 Temmuz’a kadar ilçenin 30 farklı mahallesinde kurulan pazar alanlarında vatandaşlara dağıtılacak.

Nilüfer Belediyesi, paylaşma ve bereket ayı olan Muharrem ayının manevi atmosferini tüm kente yaymak amacıyla geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımlarına bu yıl da devam ediyor. Nilüfer Belediyesi bu kapsamda, 25 Temmuz’a kadar 30 mahallede vatandaşlara aşure ikram edecek.

Aşure geleneğini Nilüfer’in dört bir yanında yaşatmayı hedefleyen dağıtımlara Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de katıldı. Aşure dağıtımlarının ilk günlerinde Esentepe, 23 Nisan, Özlüce, Cumhuriyet, Ertuğrul ve 30 Ağustos Zafer mahallelerindeki dağıtımlarda bu anlamlı günlerin bolluk ve bereketi vatandaşlarla paylaşıldı.

Muharrem ayı boyunca mahallelerdeki semt pazarlarında gerçekleştirilecek olan ikram programı, 10 Temmuz Perşembe günü Kayapa, Barış, Ahmet Yesevi ve Hasanağa ile devam edecek. Aşure ikramı, 11 Temmuz Cuma Çalı, 12 Temmuz Cumartesi İhsaniye ve Beşevler, 13 Temmuz Pazar Ataevler, 15 Temmuz Salı Demirci, 16 Temmuz Çarşamba Karaman ve Işıktepe, 17 Temmuz Perşembe Kültür ve Konak, 18 Temmuz Cuma ise Gölyazı’da sürecek.

Dağıtımlar, 19 Temmuz Cumartesi günü Görükle, Dumlupınar, Kızılcıklı ve Altınşehir; 20 Temmuz Pazar günü Balkan, Kurtuluş, 19 Mayıs, Yüzüncüyıl ve 29 Ekim mahallelerinde devam edecek. Program, 21 Temmuz Pazartesi Minareliçavuş, 23 Temmuz Çarşamba Fethiye ve son olarak 25 Temmuz Cuma günü Akçalar ile Üçevler mahallelerindeki dağıtımla tamamlanacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Eskişehir TÜRASAŞ’ına sahip çıkıyor

13:58 - İnsan

KOSKEM sezonu kapattı: Sahillerde bin 906 kişiye nefes oldular

13:27 - İnsan

Gaziantep’te rengarenk Japon koi balıklarını ziyaretçiler biberonla besliyor

13:14 - İnsan

Canik Belediyesi’nden üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere burs

12:55 - İnsan

Gaziantep’te kültür, gastronomi ve teknolojiyi buluşturan yenilik

12:49 - İnsan

Günün Manşetleri

71 şehidin adı anıtlaştırıldı

15:32 - Genel

Okula Adaptasyon İçin Ebeveynlere Altın Öneriler

14:39 - Sağlık

Kadın Sağlığı İçin İki Kritik Adım

14:35 - Sağlık

CHP’nin kurultay davası 24 Ekim’e ertelendi

14:17 - Gündem

Simav depremleri yeniden gündemde

13:15 - Gündem