?>

Nilüfer’de izinsiz afişlere geçit yok

Nilüfer belediyesi ekipleri, kent estetiğini bozan ve görüntü kirliliği yaratan izinsiz afişlere karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sorumlular hakkında yasal işlem uygulanıyor.

Gündem - 5 ay önce

Nilüfer Belediyesi ekipleri, kent estetiğini bozan ve görüntü kirliliği oluşturan izinsiz afişlere karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sorumlular hakkında yasal işlem uygulanıyor.

Nilüfer Belediyesi, kenti daha temiz ve estetik bir görünüme sahip olması için görüntü kirliliğine neden olan izinsiz afiş çalışmalarına karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor.

Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin dört bir yanında yürüttükleri denetimlerle yasa dışı afişlere göz açtırmıyor. Kent genelinde gerçekleştirilecek her türlü afiş çalışması için ilgili birimlerden izin alınması zorunluluğu bulunuyor.

Nilüfer Belediyesi Reklam İlan ve Tanıtım Yönetmeliği, ana arterler, meydanlar ve halka açık diğer alanlara izinsiz afiş asılmasını yasaklıyor. Bu kurala uymayarak kent estetiğini olumsuz etkileyen, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan reklam tabelalarına, el ilanlarına ve brandalara zabıta ekipleri müdahale ediyor.

Mevzuata aykırı bu materyaller toplanırken, sorumlu kişi veya kurumlar hakkında da gerekli yasal işlemler uygulanıyor.

Kentte görüntü kirliliği oluşturan, izinsiz afiş asan kişi veya kurumları gören vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi’nin 444 16 03 numaralı Çağrı Merkezi’nden ya da Nilüfer Her Yerde mobil uygulaması üzerinden şikayette bulunabilir.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kırklareli’de "Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı"

21:15 - Gündem

Hozat’ta arıcılık kursu başarıyla tamamlandı

18:58 - Gündem

Muş’ta aç kalan tilki şehir merkezine indi

18:30 - Gündem

Başkan Akın: "Can dostlarımız için her detayı düşündük"

17:37 - Gündem

Canik’te dönüşüm: 741 bina yıkılıyor

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir Yatağan pazar yerini yeniliyor

15:25 - Ekonomi

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Yasin Kol yönetecek

12:08 - Spor

Hemoroid tedavisinde kişiye özel yaklaşım

11:26 - Sağlık

Saatte 200 kilometre hızı geçen motosikletlerin yaptığı yarış korkuttu

11:18 - Asayiş

Hırsızlar muz ve avokado hasadı yaptı

11:04 - Asayiş