?>

Nilüfer’de "Halk Sağlığı Günleri" başlıyor

Nilüfer belediyesi, 8-10 ekim tarihlerinde 2. Nilüfer halk sağlığı günleri’ni düzenliyor. üç gün boyunca ücretsiz sağlık taramaları, atölyeler ve farkındalık stantlarıyla dolu program, vatandaşları sağlık için harekete geçmeye çağırıyor.

Sağlık - 3 saat önce

Nilüfer Belediyesi, 8-10 Ekim tarihlerinde 2. Nilüfer Halk Sağlığı Günleri’ni düzenliyor. Üç gün boyunca ücretsiz sağlık taramaları, atölyeler ve farkındalık stantlarıyla dolu program, vatandaşları sağlık için harekete geçmeye çağırıyor.

Nilüfer Belediyesi, halk sağlığı bilincini artırmak ve koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği Halk Sağlığı Günleri’nin ikincisini gerçekleştiriyor. 8-9-10 Ekim tarihlerinde yapılacak etkinlikte, üç gün boyunca ücretsiz sağlık taramaları, farkındalık stantları ve eğitici atölyelerle dolu bir program Nilüferlileri bekliyor.

Nilüfer Belediyesi, halk sağlığını koruma ve geliştirme amacıyla önemli bir organizasyona imza atıyor. 8-9-10 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek "2. Nilüfer Halk Sağlığı Günleri" etkinliği, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Hizmet Binası’nda vatandaşların hizmetine sunulacak.

Kapsamlı sağlık taramaları

Üç gün boyunca sabah 10.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürecek etkinlik kapsamında, vatandaşlar çok sayıda ücretsiz sağlık taramasından yararlanabilecek. İşitme testi, göz tarama testi, genel diş muayenesi, footbalance ölçümü, CO2 ölçümü, vücut kitle endeksi ölçümü, skolyoz testi ve fonksiyon testi gibi sağlık kontrolleri gerçekleştirilecek. Ayrıca basit fizik tedavi uygulamaları ve sigara bırakma polikliniği hizmeti de sunulacak.

Atölyeler ve bilgilendirme stantlarıyla farkındalık artacak

Programda aynı zamanda çeşitli atölyeler de düzenlenecek. Çocuklar için el yıkama atölyesi, doğru diş fırçalama atölyesi, detoks içecekler atölyesi, sanat terapisi atölyesi, sağlıklı beslenme tabağı çocuk atölyesi ve organlarımızı tanıyalım atölyesi gibi eğitici ve eğlenceli aktiviteler de yer alacak.

Etkinlik alanında kurulacak bilgilendirme stantlarında ise Nilüfer Belediyesi’nin ilgili birimlerinin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çölyak Derneği ve ONKODAY gibi kurumlar da yer alacak. Bu stantlarda; organ bağışından bağımlılıkla mücadeleye, Alzheimer’den hayvan sahiplendirmeye, sağlıklı gıda ve etiket okumadan Braille alfabesine kadar geniş bir yelpazede farkındalık çalışmaları yürütülecek.

Sağlık toplumsal bir güçtür

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sağlıklı bir toplumun mutlu bir kentin temeli olduğunu belirterek, "Sağlık sadece bireysel değil, toplumsal bir güçtür. 8-10 Ekim’de bu gücü birlikte büyütelim. Nilüfer’de sağlığımız için buluşuyoruz; çünkü sağlıklı bir toplum, güçlü bir gelecektir. Tüm Nilüferlilerin sağlık hizmetlerine kolayca erişebilmesini ve sağlıklı bilincinin artırılmasını istiyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz 2. Nilüfer Halk Sağlığı Günleri’ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Gelin, sağlığımız için hep birlikte bir adım atalım" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

MUĞLA'DA KADIN VE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ AVUKAT DESTEĞİ

2025-09-24 14:52 - Genel

Karacasöğüt kavşağı’nda örnek temizlik çalışması

2025-09-26 13:40 - Marmaris

Ula’da feci kaza: Yaya kadın olay yerinde hayatını kaybetti

2025-09-27 01:49 - Asayiş

Marmaris Muhtarlar derneğinin yeni başkanı Sezer Kılıç oldu 

2025-09-27 18:10 - Marmaris

MENTEŞE'DE SU DEPOSU KAZISINDA TARİHİ ESER ÇIKTI

2025-09-27 15:15 - Kültür Sanat

Nilüfer’de Balkan rüzgarı esecek

2025-09-24 16:18 - Magazin

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

İlgili Haberler

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi GETAT uygulamalarıyla bölgeye hizmet veriyor

16:20 - Sağlık

Aile hekimlerine Beyşehir’de eğitim programı

16:22 - Sağlık

ESOGÜ Hastanesi’nde Gebe Okulu açıldı

15:12 - Sağlık

Yaşlılara tansiyon aleti dağıtıldı, evde sağlık hizmeti verildi

15:16 - Sağlık

Uzm. Dr. Mehmet Emin Şentürk hasta kabulüne başladı

15:01 - Sağlık

Günün Manşetleri

4 kuzene mezar olan kuyu toprakla kapatıldı

15:43 - Asayiş

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları devam etti

15:01 - Spor

Altın Çilek bereketi pazar tezgahına yansıdı

14:49 - Ekonomi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

14:37 - Asayiş

İmamı av tüfeğiyle vuran zanlının serbest kalmasına tepki

14:22 - Asayiş