?>

Nilüfer’e Letonya Büyükelçisi’nden ziyaret

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR, LETONYA BÜYÜKELÇİSİ BAHTİJORS HASANS’I AĞIRLADI. GÖRÜŞMEDE EKONOMİK POTANSİYEL, EĞİTİMDEKİ FIRSATLAR VE YEREL YÖNETİMDEKİ KADIN TEMSİLİYETİNİN ÖNEMİ VURGULANDI.

Genel - 5 ay önce

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Letonya Büyükelçisi Bahtijors Hasans’ı ağırladı. Görüşmede ekonomik potansiyel, eğitimdeki fırsatlar ve yerel yönetimdeki kadın temsiliyetinin önemi vurgulandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir; Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Bahtijors Hasans, Letonya Bursa Fahri Konsolosu ve iş insanı Yavuz İskenderoğlu ile beraberindeki heyeti Halk Evi’nde konuk etti. Ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Okan Şahin ve Bukle Erman da hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şadi Özdemir, Letonya ile ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını belirtti. Nilüfer ile Letonya’nın Kekava kentinin 15 yıldır kardeş kent olduğunu hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, bu dostluğun spor şenlikleri etkinlikleriyle pekiştiğini kaydetti.

Nilüfer’in, Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Şadi Özdemir, "Türkiye’nin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 5. sırada yer alıyoruz. Bünyemizde 6 organize sanayi bölgesi ve 5 bin işletmelik küçük sanayi sitesi barındırıyoruz. Kültür, sanat, spor ve tarım avantajlarıyla Nilüfer, herkesin yaşamak istediği bir çekim merkezi. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi; herkesin sesinin yansıdığı bir Nilüfer oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Yönetimde kadın imzası

Nilüfer’in aynı zamanda bir kadın kenti olduğunu vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, kadınların iş ve sosyal yaşamda kendilerini güvende hissettiklerini belirtti. Belediye yönetiminde de kadın ağırlığının hissedildiğini ifade eden Başkan Şadi Özdemir, "Başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizde kadın sayısının fazla olması, kadın şehrine yakışır bir yönetim anlayışıdır" dedi.

Kadınların söz sahibi olması mutluluk verici

Letonya Büyükelçisi Bahtijors Hasans ise Nilüfer’deki yönetim modelini takdirle karşıladığını belirterek şunları söyledi: "Kadınların hem toplumda hem de kent yönetiminde bu kadar söz sahibi olması mutluluk verici. BM Cenevre Ofisi’ndeki görevimde de savunduğum gibi sistemin yüzde 50’sini denklemden çıkarırsanız, o sistem işlemez. Bu başarılı tabloyu kadın bakanıma da ileteceğim."

Eğitim ve gençlik odaklı iş birliği

Büyükelçi Hasans, Letonya’nın lojistik avantajlarına ve düşük suç oranına da değindi. İş birliğinde genç nesillerin potansiyelini de vurgulayan Hasans, "Letonya’ya gitmek isteyen gençlerde bir rekor görüyoruz ve bu etkileşimi Türkiye’de geliştirmek istiyoruz" dedi.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

İlgili Haberler

DMM’den "DOA Uygulamasında vatandaşlara ödenen iade tutarının düşürüldüğü" iddialarına yalanlama

22:43 - Genel

Park yeri savaşını bastonlu yaşlı kadın kazandı

22:29 - Genel

Yüreğir Belediye Başkan Vekili Boyraz: "Karara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz edeceğiz"

22:08 - Genel

Vali Akbıyık: "Orman yangını için 417 personel ve 126 araçla mücadelemiz sürüyor"

22:03 - Genel

Hutbeyi en güzel okumak için yarıştılar

19:20 - Genel

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan