?>

Nitelikli iş gücü için örnek ortaklık

Bursa uludağ üniversitesi (buü) ve amphenol türkiye bağlantı çözümleri ltd. şti. Arasında, mesleki eğitimi sektörle buluşturan ve öğrencilere sektörde istihdam olanakları sağlayan önemli iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, özellikle karbon ayak izi ve yeşil dönüşüm gibi güncel ve kritik konularda ortak çalışmalara zemin hazırlayacak.

Eğitim - 1 gün önce

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Amphenol Türkiye Bağlantı Çözümleri Ltd. Şti. arasında, mesleki eğitimi sektörle buluşturan ve öğrencilere sektörde istihdam imkanları sağlayan önemli iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, özellikle karbon ayak izi ve yeşil dönüşüm gibi güncel ve kritik konularda ortak çalışmalara zemin hazırlayacak.

Rektörlük B Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şekip Esat Hayber, Amphenol Türkiye Bağlantı Çözümleri Ltd. Şti. Fabrika Direktörü Emre Kurtuluş ile akademik ve idari personel katıldı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türkiye’deki meslek yüksekokulu öğrenci sayısı itibarıyla en önde gelen üniversite olduklarını ve mezunlarının genellikle daha mezun olmadan sektörle iş birliği içinde istihdam edildiğini vurguladı. Yılmaz, "Özellikle bu tarz iş birlikleri çok daha kıymetli oluyor. ÜNİMEK ile başlayan çalışmalar şimdi ilave olumlu sonuçlar da doğurmaya başladı" dedi.

Üniversite-Sanayi iş birliğinin, hem öğrencilerin hem de sektörün yararlanmasına imkan sağladığını belirten Yılmaz, BUÜ’nün ÜNİMEK uygulamalarında örnek bir üniversite konumunda olduğunu ifade etti.

MYO Müdürü Doç. Dr. Şekip Esat Hayber ise, Amphenol firmasıyla daha önce ÜNİMEK kapsamında yürüttükleri projenin halihazırda devam ettiğini belirtti. Hayber; "Programda görevli hocalarımızın firmayla daha önceden bağlantıları vardı ancak ÜNİMEK’le farklı bir yere evrildi. Karbon ayak izi, yeşil dönüşüm gibi konularda ortak çalıştaylar, öğrenci kontenjanlarının ayrılması gibi başlıklarda hep konuştuk. Okulumuzdaki hocalarımız sürekli firmayla iç içe oldu. Bu kendiliğinden gelişen bir süreçti ve biz de bunu bir protokolle resmiyete dökmek istedik. Destekleri için üniversite ve firma yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Amphenol Türkiye Fabrika Direktörü Emre Kurtuluş da faaliyet alanlarının üniversitenin akreditasyona başvurduğu elektronik programıyla mükemmel bir şekilde örtüştüğünü ve bu iş birliğinin akreditasyon süreçlerine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Kurtuluş; "Şirket olarak her zaman genç arkadaşlara destek olmak için üniversitemizle iş birliği içinde olacağımızı bilmenizi isterim. Her zaman için birlikte yürümeye hazırız. Biz buna staj demiyoruz, gençlerimizin bizimle beraber yürümesi diyoruz" şeklinde konuştu.

Protokolün öğrencilerin sektöre entegrasyonunu kolaylaştırmasının yanı sıra sanayi ve akademi arasındaki bağı daha da güçlendirerek, ortak proje ve bilgi paylaşımı için yeni kapılar açması hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

Hatay’da yılanların çiftleşme dansı kamerada

2025-06-08 09:03 - Gündem

İlgili Haberler

Öğrencilere aile ve sosyal hizmetler konferansı

18:59 - Eğitim

Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren çocuk gelişim merkezlerinde erken kayıt dönemi başladı

17:48 - Eğitim

Selçuk Üniversitesi ile Oum El Bouaghı Üniversitesi arasında iş birliği

17:45 - Eğitim

Bodrumlu çocuklardan anlamlı mesaj: Bırak tableti telefonu, hayatı kaçırma

17:04 - Eğitim

Kastamonu’da öğrencilerin projeleri festivalde sergilendi

16:56 - Eğitim

Günün Manşetleri

3 kişinin cinayet olayında yeni gelişme

15:13 - Asayiş

Eşini Ayırmak İsteyen Kadın Yaralandı

13:26 - Asayiş

Doktor Evinde Ölü Bulundu

13:17 - Asayiş

Kadın Kooperatifi Türkiye Pazarına Açılıyor

13:11 - Genel

Dünya Plaj Voleybolu Alanya etabı başladı

13:06 - Spor