?>

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’dan kanser araştırmasına tebrik

Bağırsak sağlığı ve kolon kanserine dair gerçekleştirilen araştırma nobel ödüllü prof. Dr. Aziz sancar’dan tebrik aldı. Doktor öğretim üyesi lutfiye karcıoğlu batur, "kolon kanseri araştırmamızın değerli bir bilim insanından tebrik alması bizi çok mutlu etti. çalışmalarımıza içtenlikle ve azimle devam edeceğiz" dedi.

Sağlık - 6 ay önce

İSTANBUL (İHA) – Bağırsak sağlığı ve kolon kanserine dair gerçekleştirilen araştırma Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’dan tebrik aldı. Dr. Öğr. Üyesi Lutfiye Karcıoğlu Batur, "Kolon kanseri araştırmamızın değerli bir bilim insanından tebrik alması bizi çok mutlu etti. Çalışmalarımıza içtenlikle ve azimle devam edeceğiz" dedi. 2019’dan bu yana bilime ve Ar-Ge’ye yatırım yapan ilaç şirketi Kiperin’in ‘Kiperin Collagen’ adlı ürününün bağırsak sağlığına ve kolon kanserine etkisi odağında gerçekleştirdiği araştırma, İsviçre merkezli prestijli bilim dergisi ‘Current Issues in Molecular Biology’de yayımlandı. Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar da sağlıklı bağırsak hücrelerinin gelişimi ve kolon kanserine olan etkisinin sonuçlarını koyan bu çalışmayı gerçekleştiren ekibe tebrik mesajı gönderdi. Araştırmayı yapan ekipte bulunan, Biruni Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Cüneyd Yavaş ve Dr. Öğr. Üyesi Lütfiye Karcıoğlu Batur, araştırmayı moleküler analizler ile destekleyerek aslında Kiperin Çift Hidrolize Kolojen peptitlerinin kolon kanseri hücrelerini baskılarken sağlıklı hücrelerde ise olumlu etkilerini gözlemlediler. Ekip şu anda hayvan hücrelerinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. "Araştırmamız kanser hücrelerinin yayılmasını baskılıyor"

Biruni Araştırma Merkezi’nde(B@MER) yapılan araştırmanın kanser hücrelerini baskıladığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Lütfiye Karcıoğlu Batur, "Araştırmamız kolon kanseri hücrelerinde kanser hücrelerinin yayılmasını baskılarken aynı zamanda kolonun sağlıklı hücrelerinde ise desteklediğini görüntüledik. Sonrasında moleküler analizler ile bunu destekleyerek aslında Kiperin Çift Hidrolize Collagen peptitlerinin kolon kanseri hücrelerini baskılarken sağlıklı hücrelerde ise in vitro koşullarda arttırdığını görüntüledik. Şuanda ise in vivo koşullarda hayvan hücrelerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. "Nobel ödüllü bir bilim insanından tebrik almak bizi mutlu etti"

Prof. Dr. Aziz Sancar’dan tebrik mesajı aldıklarını belirten Dr.Öğr.Üyesi Karcıoğlu Batur, "Araştırmamız Biruni Üniversitesi laboratuvarlarında gerçekleşti. Öncelikle hücrelerimizi in vitro koşullarda takviye edici gıda olan Kiperin Çift Hidrolize Collagen ekledik ve sağlıklı hücrelerde çoğalmasını arttırırken kolon kanseri hücrelerinde baskıladığını gördük. Sonrasında moleküler analizler yaptık. Bu moleküler analizlerle durumu destekledik. Bu araştırmayı Nobel ödüllü Aziz Sancar hocamız bizzat bize mail ile ulaşarak tebrik mesajlarını iletti. Nobel ödüllü bir bilim insanından tebrik almak tabi ki bizi gururlandırdı. Ekibimizi çalışma konusunda daha azimli kıldı. Hocamıza bu mesajı için ve geri dönüşü için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Dr. Öğr. Üyesi Cüneyd Yavaş, "Öncelikle çalışmalarımıza başlarken İnsan vücudunda hangi alanların öncelikli olması gerektiğini araştırdık. Bağırsak hücrelerinde çalışma kararı aldık. Kolon kanseri dünyada artan hastalıklardan birisi. Bu yüzden kanserli kolon hücreleri ve sağlıklı hücrelerin takviye edici gıdalar açısından nasıl etkilendiğini araştırmak amacıyla bu çalışmayı başlattık. Çalışmamızdan çıkan sonuca göre takviye edici gıdanın kanserli hücrelerin baskıladığını sağlıklı hücrelerinde olumlu şekilde etki ettiğini görmüş olduk. Bu çalışmamıza Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’dan tebrik mesajı geldi. Çalışmalarımıza bu şekilde son sürat devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

Datça'da Sürdürülebilir Turizm Zirvesi

2025-06-26 11:53 - Turizm

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Karda mahsur kalan ambulansı iş makinesiyle çekerek hastaya ulaştırdılar

18:02 - Sağlık

Kuşadası Belediyesi’nin beslenme çantası desteğine tam not

17:34 - Sağlık

Gölcük’te "idrar ve gaita kaçırma" sorunlarına ameliyatsız çözüm yöntemleri anlatıldı

17:35 - Sağlık

Edirne’de kanseri yenen genç mimarı, vatandaşlar trafikte korna çalarak kutladı

16:51 - Sağlık

Rektör Aydın: "Madde bağımlılığına karşı en güçlü kale aile"

15:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş