?>

NÖHÜ projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

NÖHÜ PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

Eğitim - 2 ay önce

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Gürbüz’ün yürütücülüğünü üstlendiği, "Farklı Pişirme Yöntemlerinin Nohut (Cicer arietinum) ve Yan Ürünlerinde Protein Kalitesi, Aminoasit Profili ve Maillard Reaksiyonu Dinamikleri Üzerine Karşılaştırmalı Etkisi" başlıklı proje, TÜBİTAK 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Gürbüz’ün yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında, Slovakya NPPC Food Research Institute bünyesinde dokuz ay süreyle Kapadokya yöresinde yetiştirilen nohut ve yan ürünlerinde farklı pişirme tekniklerinin besin kalitesi üzerindeki etkileri ayrıntılı olarak incelenecek.

Elde edilecek sonuçlar ile sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme modellerinin geliştirilmesine bilimsel katkı sağlanması ayrıca proje çıktılarının uluslararası gıda kompozisyonu veri tabanlarına aktarılması yoluyla bölgesel tarımsal ürünlerin tanınırlığının artırılması hedefleniyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu konu ile ilgili, "Üniversitemizin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi gurur verici. Yapılan çalışmalar üniversitemize, bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sunacaktır. Proje kapsamında görev alan öğretim üyemizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

Genel Müdür Abdulkadir Çay, Kurum personeliyle bayramlaştı

2026-03-19 15:19 - Gündem

İlgili Haberler

Sinop’ta öğrenciler siber tehlikelere karşı bilgilendirildi

13:28 - Eğitim

Canik Belediyesi’nden gençlere ücretsiz YKS ve LGS simülasyonu

13:16 - Eğitim

GİBTÜ’de geleceğin şefleri usta isimle buluştu

12:25 - Eğitim

Elazığ’da din hizmetleri değerlendirildi

12:23 - Eğitim

Niğde polisinden dolandırıcılığa karşı bilgilendirme çalışması

12:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem