?>

Nöroloji uzmanından inmeye karşı uyarı: "Erken müdahale felci önler"

NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. MURAT YILMAZ

Sağlık - 7 saat önce

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Yılmaz, "Beyin dokusu oksijensiz kaldığı her dakika milyonlarca sinir hücresi kaybedilir. Bu nedenle inme, zamanla yarışılan bir hastalıktır. Dakikalar, hatta saniyeler bile fark oluşturur" dedi.

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Yılmaz, inmede erken müdahalenin önemine dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Yılmaz, inmenin beyne giden kan akışının aniden durması veya azalması sonucu beyin dokusunun oksijensiz kalmasıyla meydana geldiğini belirterek, "Beyin dokusu oksijensiz kaldığı her dakika milyonlarca sinir hücresi kaybedilir. Bu nedenle inme, zamanla yarışılan bir hastalıktır. Dakikalar, hatta saniyeler bile fark oluşturur. Yüzde kayma, kolda güçsüzlük, konuşma bozukluğu, görme kaybı ve denge kaybı en önemli belirtilerdir. Bu bulgulardan biri bile varsa, hiç vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi aranmalıdır" ifadelerini kullandı. "Erken müdahale felci önler"

İnmenin erken fark edilip doğru merkeze ulaştırıldığında tedavi edilebilir olduğunu belirten Yılmaz, "Damar açıcı ilaç veya anjiyo ile pıhtının çıkarılması sayesinde hasta felç kalmadan veya konuşma kaybı yaşamadan hayatına devam edebilir. Ne yazık ki belirtiler geçici olduğu için birçok kişi ‘biraz dinleneyim geçer’ düşüncesiyle hastaneye geç başvuruyor. Bu da tedavi şansını azaltıyor. Erken müdahale felci önler" dedi. "Bolu, Batı Karadeniz’in güçlü inme merkezi"

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Reha Tolun İnme Merkezi’nin yalnızca Bolu’ya değil, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu illerine de hizmet verdiğini söyleyen Yılmaz, merkezin 7/24 esasına göre çalıştığını ve ileri teknolojiye sahip görüntüleme sistemleriyle donatıldığını vurguladı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Doç. Dr. Murat Yılmaz, "İnme önemli bir acildir. En ufak bir belirtiyi fark ettiğinizde beklemeyin. Erken müdahale hayat kurtarır, 112’yi arayın" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

185 YILDIR VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİYORUZ

2025-10-23 14:34 - Marmaris

Levent Arkan’ın ’Hakaret davası’ dosyaları genişliyor

2025-10-25 10:51 - Asayiş

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Marmaris’te Uluslararası Arena AquaChallenge başladı

2025-10-25 12:52 - Marmaris

Bodrum’da su alarmı: Barajlar kritik seviyede

2025-10-24 12:06 - Gündem

MHP Muğla 13 İlçede Sahaya İniyor

2025-10-25 16:13 - Gündem

36. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası başlıyor

2025-10-23 16:04 - Marmaris

EKOTİM MARMARİS'TEN ORMANLIK ALANLARDA TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

2025-10-27 15:01 - Marmaris

Muğla’da 34 hafız için ‘İcazet’ programı

2025-10-25 10:50 - Eğitim

İlgili Haberler

Samsun’da sağlık projelerinin yapımında sona geliniyor

15:03 - Sağlık

Van’dan Gaziantep’e helikopter ambulansla hasta nakli

15:05 - Sağlık

Kalp ritim bozukluğunda yeni dönem

12:39 - Sağlık

Dünya İnme Günü’nde uzmanından uyarı: "İnme, kalıcı sakatlığa yol açan hastalıklar arasında birinci, ölüme neden olan hastalıklar arasında ise üçüncü sırada yer almaktadır"

09:49 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

09:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

Denizde onlarca tekne kortej yaptı

16:10 - Asayiş

Üzüm fiyatlarındaki düşüş üreticileri tedirgin etti

15:53 - Ekonomi

Jandarma’dan nefes kesen 29 Ekim gösterisi

15:52 - İnsan

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını sürdürdü

15:44 - Spor

İskelenin altında kalan işçi ağır yaralandı

15:37 - Asayiş