?>

’Odak Samsun’ turlarına 5 ayda 6 bin kişi katıldı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN (SBB) ‘ODAK SAMSUN’ PROJESİ İLE VATANDAŞLAR YAZ SEZONUNDA 3 AYRI TURİZM ROTASINA DÜZENLENEN OTOBÜS TURLARIYLA KENTİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETTİ. DÜZENLENEN TURLARA 5 AYDA YAKLAŞIK 6 BİN KİŞİ KATILDI.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin (SBB) ‘Odak Samsun’ projesi ile vatandaşlar yaz sezonunda 3 ayrı turizm rotasına düzenlenen otobüs turlarıyla kentin doğal güzelliklerini keşfetti. Düzenlenen turlara 5 ayda yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

SBB, şehrin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak ve Samsun’un güzelliklerini herkese göstermek adına çalışmalar yürütüyor. Şehrin turizm potansiyelini daha da ileri taşımak kapsamında Büyükşehir Belediyesince geçen yıl başlatılan Odak Samsun projesi bu yıl yaz döneminde de aralıksız devam etti. 17 Mayıs’ta başlayan yeni sezonda ‘Odak Samsun’ otobüsleri, belirlenen 3 ayrı turizm rotasında hizmet verdi.

Odak Samsun otobüsleri ile Ayvacık ilçesi, Vezirköprü ilçesi ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti turlarında belirlenen güzergahlarda Samsunlulara seyir keyfi sunuldu. Şehrin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasını sağlamak amacıyla başlatılan otobüs turları yoğun ilgi gördü. SAMULAŞ A.Ş tarafından düzenlenen otobüs turlarına 5 aylık sürede yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Hem Samsunluların hem de kente il dışından gelenlerin tercih ettiği ‘Odak Samsun’ otobüs turlarına katılanlar Samsun’u önemli turizm destinasyonlarını ve doğal güzelliklerini yerinde keşfetme imkanı buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

İlgili Haberler

"Amasya’dan İstanbul’a Şeyh Hamdullah Yazma Eser Sergisi" açıldı

17:46 - Kültür Sanat

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin biyografi akademisinde

17:43 - Kültür Sanat

Uşak’ta 2026-2030 Turizm Master Planı Çalıştayı gerçekleştirildi

17:34 - Kültür Sanat

Doğu Ekspresi Erzurum’da mola verdi

16:29 - Kültür Sanat

Ayşe Kulin’den gençlere hayat dersleri

16:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim