?>

ODÜ’de 3 bin 200 öğrencinin mezuniyet heyecanı

KEP ATMA TÖRENİ

Eğitim - 1 ay önce

Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde 3 bin 200 öğrenci mezuniyet sevinci yaşayarak kep attı. Ön lisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin yanı sıra Anne Üniversitesi ve 3. Yaş Üniversitesi katılımcıları ile Düriye Çetinceviz Anaokulu öğrencilerine de mezuniyet belgeleri verilirken, 7’den 70’ mezuniyet coşkusu yaşandı.

Cumhuriyet Yerleşkesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Programda konuşan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, üniversite eğitiminin yalnızca mesleki bilgi kazandırma süreci olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin düşünme, sorgulama, araştırma ve toplumsal sorumluluk bilinci geliştirdikleri önemli bir dönem olduğunu söyledi. Mezunların aldıkları diplomanın akademik başarının yanı sıra emek, sabır, disiplin ve kararlılığın da göstergesi olduğunu belirten Baş, Ordu Üniversitesi olarak öğrencileri yalnızca mesleki yeterliliklerle değil, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel düşünebilen, bilimi rehber edinen ve insanlığa fayda üretmeyi hedefleyen bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. "Başarı sadece diploma almak değil, dönüşüme de uyum sağlamaktır"

Bilgi ve teknolojide yaşanan hızlı dönüşüme dikkat çeken Baş, "Yapay zekâdan dijital dönüşüme, iklim krizlerinden küresel ekonomik rekabete kadar dünya hızla değişiyor. Artık başarı sadece diploma almak değildir. Değişime uyum sağlayabilmek, yaşam boyu öğrenmeyi sürdürebilmek ve yeni şeyler üretebilmekle mümkündür. Sizlerden beklentimiz bilimsel düşünebilen, çözüm üretebilen, girişimci ruh taşıyan ve insan merkezli bir anlayışla hareket eden bireyler olmanızdır. Ülkemizin geleceği; bilimde, teknolojide, sanatta, sağlıkta, tarımda, eğitimde ve tüm alanlarda yetişmiş nitelikli insan gücüyle daha güçlü olacaktır" dedi. "Ordu Üniversitesi her geçen gün daha iyi bir konuma yükseliyor"

Üniversitenin eğitim kalitesini yükseltme, bilimsel araştırmaları geliştirme ve öğrencilerini çağın gerekliliklerine uygun şekilde yetiştirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Baş, Ordu Üniversitesi’nin akademik birikimi, araştırma faaliyetleri, ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile sosyal ve kültürel çalışmaları sayesinde her geçen yıl daha güçlü bir konuma ulaştığını dile getirerek, mezunlara dürüstlük, adalet ve insan sevgisinden ayrılmamaları tavsiyesinde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aşkın Baş ise yaklaşık 20 yıl önce Ordu Üniversitesi’nin kuruluşu için çalışan ekipte yer aldığını hatırlatarak, bugün 20 bin öğrenci kapasitesine ulaşan bir eğitim kurumu görmekten gurur duyduğunu söyledi. Ordu’nun artık bir kültür ve sanat şehri olmasının yanında eğitim şehri kimliğiyle de öne çıktığını belirten Baş, mezun olan gençlerin kentin sosyal yapısına önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Törende mezun öğrenciler adına Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Doğa Öğüt de bir konuşma yaptı. 7’den 70’e mezuniyet coşkusu

Konuşmaların ardından bölüm ve fakültelerinde dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Törende ön lisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin yanı sıra yaşam boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında eğitimlerini tamamlayan Anne Üniversitesi ve 3. Yaş Üniversitesi katılımcıları ile Düriye Çetinceviz Anaokulu öğrencilerine de mezuniyet belgeleri verildi.

Tören, öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla sona erdi.

Programa, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Ordu Adalet Komisyonu Başkanı Eyüphan Kılıç, Ordu Barosu Başkanı Av. Birsen Uçar, üniversite yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Ağrılı öğrencilerin "1071 Ruhundan Türkiye Yüzyılı Vizyonuna" eğitim yolculuğu sürüyor

19:53 - Eğitim

Tarım Kampı’nın 2. Dönemi tamamlandı

18:12 - Eğitim

Şehzadeler’de Hacivat ve Karagöz’e "Milli Takım" dokunuşu

13:29 - Eğitim

BUÜ’den geleceğin üniversitelilerine dijital rehberlik hizmeti

12:55 - Eğitim

Emirdağ’da Aziziye Kız Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerine ‘Ebru Sanatı’ ve ‘Kaligrafi’ etkinliği’ ilgi gördü

11:46 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş