?>

OEDAŞ’tan enerji sektörünün ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler

Elektrik dağıtım şirketi oedaş'ın bünyesindeki ar-ge departmanı, 4'ü ab, 1'i tübitak destekli, 43'ü epdk onaylı olmak üzere toplam 48 projeden 26'sını tamamlarken 22'si üzerinde aktif olarak çalışıyor.

Teknoloji - 8 ay önce

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’ın bünyesindeki Ar-Ge departmanı, 4’ü AB, 1’i TÜBİTAK destekli, 43’ü EPDK onaylı olmak üzere toplam 48 projeden 26’sını tamamlarken 22’si üzerinde aktif olarak çalışıyor. Ocak 2024 döneminde EPDK’dan en çok proje kabulü alan elektrik dağıtım şirketlerinden biri olduklarını söyleyen OEDAŞ Ar-Ge Grup Müdürü Ural Halaçoğlu, sektörün ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler üretme hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta yaklaşık 3 milyon kişinin hayatına dokunan elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), yenilenebilir enerji kaynaklarından akıllı şebekelere uzanan birçok alanda Ar-Ge projesi yürütüyor. 4’ü Horizon 2020 AB Projesi, 1’i ERA-NET SES TÜBİTAK ve 43’ü EPDK onaylı olmak üzere toplam 48 projeden 26’sını tamamlayan, 22 aktif proje üzerinde ise çalışmalarını sürdüren OEDAŞ’ın bu alandaki faaliyetlerini Ar-Ge Grup Müdürü Ural Halaçoğlu anlattı. “Ülkemizin enerji alanındaki hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyoruz”

7 kişiden oluşan OEDAŞ Ar-Ge departmanının sektörün ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üretme hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Halaçoğlu, “Ar-Ge departmanı olarak, ana faaliyet alanımızdaki çalışmaları da destekleyecek şekilde yenilenebilir enerji kaynakları, elektrikli araçlar ve şarj istasyonları, mikro şebeke ve depolama sistemleri, nesnelerin interneti, bilgi ve haberleşme teknolojileri, yapay zekâ, büyük veri ve siber güvenlik alanlarında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu sayede bir yandan tüketicilerimize güvenli ve sürdürülebilir enerji sunarken diğer taraftan da ülkemizin enerji alanındaki hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyoruz.” dedi. “20’nin üzerindeki ülkeden şirketlerle iş birliği yaptık”

Halaçoğlu şöyle devam etti;

“Bugüne kadar içinde yer aldığımız uluslararası projelerde 20’den fazla ülkede faaliyet gösteren çok sayıda firma ile iş birliği yaptık. AB projelerinde ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. EPDK tarafından da desteklenen diğer projelerimizde ise ilklere imza atıyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz, uluslararası ödüllü Radyo Frekans Emisyonları ile Kısmi Deşarj Tespiti projemiz ülkemizde bir ilk olmasının yanı sıra dünyada da sayılı örneklerden. Yüzde 100 yerli bir Coğrafi Bilgi Sistemi yazılımı geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürdüğümüz ŞİMŞEK isimli projemiz ise yerli yazılım konusunda önemli bir yerde konumlanıyor. Ayrıca Ocak 2024 döneminde EPDK’ya yaptığımız proje başvurularında altı proje kabulü alarak, ülkemiz genelindeki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok proje kabulü alan şirketlerden biri olduk.” OEDAŞ’ın Ar-Ge projelerinden örnekler

PlaMES: Geleceğin düşük karbonlu piyasasını yaratmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, maliyetlerin minimize edilmesi ve karbon ayak izinin düşürülmesine yönelik çalışmalar yürütüldü.

Quanteeflex: Kentsel bölgelerde enerji esnekliğinin ekonomik, teknik ve çevresel değerini ölçmek için çalışmalar yürütülüyor. Yaşayan Laboratuvarlar (Living Labs) yaklaşımı kullanılarak dağıtık enerji kaynakları, talep tarafı yönetimi ve şebeke dinamikleri bütünleşik olarak çalışılıyor.

MASS: Milli Akıllı Sayaç Sistemleri projesi ile akıllı şebeke dönüşümü kapsamında akıllı sayaç sistemlerinin asgari özelliklerinin belirlenerek ülke geneli uygulama birlikteliğinin sağlanması amaçlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

Okan Buruk’un 12. derbisi

2024-10-25 11:04 - Spor

Paraçele Marmaris’e Geri Döndü

2024-10-28 16:24 - Marmaris

Marmaris’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Başladı

2024-10-28 16:01 - Marmaris

İlgili Haberler

BUÜ ve OYAK HORSE işbirliğiyle hibrid araç teknolojileri alanı açıldı

15:59 - Teknoloji

Türk Telekom’dan Dünya Wi-Fi Günü’nde 81 ilde ücretsiz internet

11:00 - Teknoloji

Sivas’ta atık toplayıcıların görünmeyen dünyası bilimsel araştırmaya konu oldu

10:14 - Teknoloji

(ÖZEL) Telefonlarda yaygınlaşan dahili yapay zeka teknolojisine beklenen talep gösterilmiyor

10:05 - Teknoloji

Gıdalarda mayalanma ve küf sorunu papatya ve gelincik bazlı biyolojik antimikotik ajan ile çözülecek

19:02 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş