?>

"Oğlumun Söylediği Son Sözleriyle Gururlanıyoruz"

Suriye İdlib'deki hava saldırısında şehit düşen Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın babası Hüseyin Saygılı, "Vatanımıza karşı her türlü canımızı feda etmeye hazırız" dedi.

Gündem - 11 ay önce

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esad rejiminin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın ailesi, evlatlarının kaybıyla yaşadıkları acıyı her geçen gün derinleşen bir gururla taşıyor. Şehit Saygılı, 27 Şubat 2020 tarihinde 34 askerle birlikte hayatını kaybetti. Baba Hüseyin Saygılı, oğlunun şehit düşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Vatan bizim olduğu için diğer oğlumuz da şehit olsaydı, diyecek bir sözümüz olmayacaktı. Vatanımıza karşı her türlü canımızı feda etmeye hazırız" dedi.

Hüseyin Saygılı, 9 çocuklarından 7'sinin erkek olduğunu belirterek, "Benim en küçük oğlum Ahmet Saygılı’dı. Diğer oğlum Mehmet Saygılı ile birlikte aynı bölgede görev yapıyorlardı. Oğlumun şehit olduğunu önce duymadık, sonra iki şehit geldi. Bir kaymakam da bana sarılarak, 'Hüseyin amca Ahmet Saygılı bizim de oğlumuz şehit oldu' dedi. Mekanı cennet olsun." diye konuştu. Saygılı, bu süreçte acılarına rağmen vatan için her şeyin feda edileceğini vurguladı.

Şehit Ahmet Saygılı’nın annesi Ayşe Saygılı ise, oğlunun son izninde kendisine "Anne, şehit olursam arkamdan ağlama" dediğini belirterek, "Ben de ona 'Niye öyle diyorsun?' demiştim. O da 'Anne şehit olabiliriz, olursak oluruz' dedi. Oğlumun son sözleriyle gururlanıyoruz, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Şehit ailesi, acılarının üstesinden gelerek vatanseverlikleriyle örnek oluyor. Ahmet Saygılı'nın anısına evlerinin bir odasında eşyaları ve fotoğrafları yer alırken, ailesi, tüm Türk milletinin şehitlerine ve kahramanlarına olan minnettarlıklarını dile getiriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

İSTANBUL HAVALİMANI 3 YILDIR AVRUPA LİDERİ

2025-01-27 10:46 - Ulaşım

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Aksaz Üssü’ne 350 milyon Euro’luk yeni tesis

2025-01-22 14:51 - Marmaris

25 OCAK'TA 7 GEZEGEN GÖKYÜZÜNDE SIRALANACAK

2025-01-22 13:53 - Gündem

İlgili Haberler

Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi

00:16 - Gündem

Elazığ’da dondurucu soğuklara karşı araç camları kilimle korunuyor

22:31 - Gündem

Bolu’da bir ambulansın karla imtihanı kamerada

19:48 - Gündem

Karabük-Bartın yolunda kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı

18:59 - Gündem

Başkan Alemdar, Sapanca Gölü için eylem planını açıkladı

17:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş