?>

Öğrenciler, cumhuriyet coşkusunu Başkan Seçer’le paylaştı

CUMHURİYETİN 102’NCİ YILI KUTLAMALARI KAPSAMINDA DR. KAMİL TARHAN İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ (TBB) BAŞKAN VEKİLİ VE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER’İ ZİYARET ETTİ.

Genel - 2 ay önce

Cumhuriyetin 102’nci yılı kutlamaları kapsamında Dr. Kamil Tarhan İlkokulu öğrencileri Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Öğrenciler, hem renkli hem de duygusal anlara sahne olan buluşmada, kendi hazırladıkları ’cumhuriyet ilan edildi’ temalı gazetelerini Başkan Seçer’e sundu.

Yöresel ve dönemsel kıyafetlerle Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasına gelen minik öğrenciler, ellerinde Atatürk posterleri ve temsili gazete nüshalarıyla "Yazıyor, yazıyor. Cumhuriyet ilan edildi!" nidaları eşliğinde binaya giriş yaptı. Büyük bir coşkuyla cumhuriyetin ilanını canlandıran öğrenciler, hazırladıkları nostaljik gazeteleri belediye personeline dağıttı. Ziyaretin sonunda ise gazetelerden bir nüshayı Başkan Seçer’e takdim ettiler.

Veliler de anlamlı ziyarete "Cumhuriyeti biz böyle kazandık’ yazılı pankartla katılarak, çocuklarının cumhuriyete olan sevgisine destek verdi.

Başkan Seçer, öğrencilerin bu özel etkinliğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Cumhuriyet biz demek. Halk, vatandaş, medeniyet, özgürlük, demokrasi, eğitim, bilim ve kültür demek. Cumhuriyeti koruyacağız. Bayramınızı kutluyorum. Çocuklarımızın hepsi birbirinden güzel ve gözleri ışıl ışıl" dedi.

Seçer, öğretmenlere de seslenerek, "Sizlere çok büyük görev düşüyor. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Çocuklarımızı seviyoruz. Çocuklarımızın, bizim ve ülkemizin umudu olduğunu bilmenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Başkan Seçer, öğrencilere ‘Nutuk’ kitabı ve oyuncaklar hediye etti. Minikler de Seçer’e kendi yaptıkları tabloyu armağan etti. Başkan Seçer, öğrencileri Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında yer alan ’Çocuk Tiyatrosu’na davet ederek, kültürel etkinliklere katılmaları çağrısında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

"Pırıl" yeni filmiyle vizyona dönüyor

2025-10-28 08:39 - Magazin

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

185 YILDIR VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİYORUZ

2025-10-23 14:34 - Marmaris

İlgili Haberler

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan ünlüler serbest bırakıldı

20:40 - Genel

Korozyona uğrayan köprü yıkılıyor

20:28 - Genel

Bilal Erdoğan: "Suriye’nin müreffeh, stabil bir ülke olması bölge barışı için çok önemlidir"

19:45 - Genel

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

19:01 - Genel

ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

18:11 - Genel

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel